Jonas Olsson inför ödesmötet: ”Ett vägskäl”

avErik Karlsson

FOTBOLL

Två tippade topplag med bara åtta poäng inspelade och lika långt upp till serieledning efter sex omgångar.

Dif-kaptenen Jonas Olsson är medveten om att dagens bortamöte med Malmö FF kan avgöra inriktning på hela säsongen.

– Det känns som ett vägskäl, säger han.

Jonas Olsson var en missad nick från att stå som matchhjälte i derbyt mot Hammarby. I stället fick han efteråt summera ”en av de tyngsta förlusterna i karriären” sedan Pa Dibba vänt spelet och avgjort för Bajen.

Ytterligare en sista minuten-miss som kostat ett topptippat Dif poäng i tabellen där man nu är åtta poäng efter serieledande Hammarby. Exakt samma poängsumma som regerande, minikrisande, mästarna Malmö FF som man ställs mot i kväll.

En riktig sexpoängsmatch med tätkänning i potten.

– Det känns som ett vägskäl. Jag tycker ändå vi har haft en bra start på säsongen men inte fått de poäng vi förtjänat. Om vi tar en trea mot Malmö är vi med i allra högsta grad, säger Jonas Olsson och fortsätter:

– Hammarby har varit starka, men det är inget lag i allsvenskan som sticker ut så vi måste se till att stänga det där glappet inför sommarledigheten. Det är en jätteviktig match för både oss och Malmö.

Foto: Anna T ärnhuvud
Olsson redo för spel igen.

”Kan vi hantera frustrationen”

Malmö kommer från 0–3 mot Kalmar, är det ett sårat Malmö eller ett jobbigt taggat Malmö ni får möta?

– Det går att vrida och vända på, men det är klart de har haft problem jämfört med förra säsongen. Börjar det gå emot dem så tror jag det blir lite jobbigare för dem. Då börjar man tänka bakåt på det som varit senaste matcherna. Men viktigast är att vi fokuserar på oss själva.

Jonas Olsson säger själv att han är redo för spel igen. I så fall blir det tillsammans med Marcus Danielsson.

– Marcus kommer att spela, men ni får se vem det blir han spelar med, säger Özcan Melkemichel som tycker det är ett bra läge att möta MFF i.

– Det kommer vara ett revanschsuget Malmö FF, samtidigt har de mycket att fundera på. Klarar vi av att hantera deras frustration så blir det bra för oss, det är jag övertygad om.

Dagens tv-höjdare 3 maj 00:19