Mjällby: Jag såg inte fram mot VM

FOTBOLL

Succékaptenen fasade för Japanresan

Han tog Sverige till en åttondelsfinal i VM med sitt spel och ledaregenskaper.

Han var nominerad till världslaget.

Nu avslöjar Johan Mjällby:

– Jag fasade för VM. Jag såg inte fram emot det, om jag ska vara ärlig.

Foto: MATS STRAND
Johan Mjällby fasade för VM-slutspelet han var slutkörd men det slutade med succé.

Det är i en stor intervju i dagens Daily Express som den svenske succékaptenen berättar om hur slutkörd han var inför VM.

– Jag kände mig riktigt, riktigt trött. På sätt och vis fasade jag för turneringen. Jag såg inte fram emot den särskilt mycket.

– Det är uppenbarligen något fel om man känner så inför en så stor tillställning, men vi hade så många matcher med Celtic i Champions League.

En man av järn

Johan Mjällby höll alltså på att bli ännu ett av VM-slutspelets offer för de europeiska toppklubbarnas omänskliga spelschema.

– Men Johan har både järnfysik och järnpsyke, säger förbundskapten Lasse Lagerbäck, som inte blir överraskad av Johans uttalande.

– Nej, vi pratade allmänt om det här i gruppen. Det är klart att de är slitna. Många spelare var ordinarie i sina klubblag och kom direkt från en tuff säsong. Vi försökte anpassa oss efter det.

En anpassning som innebar att träningarna hölls kortare, belastningen var mindre och spelarna fick också några helt lediga dagar i Japan.

Något Mjällby uppskattade.

– Det var smart av våra förbundskaptener. Vi tränade inte alls hårt, men vi var fräscha under matcherna.

Tänker inte sluta

Trots att Johan Mjällbys uppladdning inte var den bästa gjorde han ändå sina livs matcher i VM.

– Jag kände spänningen så fort jag kom på planet till Japan. Och att det var England, med Sven-Göran Eriksson som manager, vi mötte första matchen hjälpte mig.

Dirket efter att Sverige blivit utslaget i åttondelsfinalen sa Mjällby att han var tveksam inför en fortsättning i landslaget.

– Jag hade funderat på det redan före VM. Vi spelade så många matcher förra säsongen att det blev jobbigt att åka i väg på vänskapslandskamper i tre-fyra dagar för att sedan komma tillbaka och spela ligamatch på lördagen, säger tvåbarnsfadern Mjällby.

Men nu har han ändrat sig. Det blir en fortsättning i landslaget. Tack vare frun Jennifer.

– Familjen ville att jag skulle fortsätta. Min fru vill ändå att jag ska åka bort då och då så hon får tid för sig själv.

Mittbackens alla matcher

Johan Flinck