Landskronas förvandling

FOTBOLL

Vi har inte gjort såna misstag tidigare

LANDSKRONA

Efter andra raka förlusten på hemmaplan är det upp till bevis för Landskrona.

- Tycker inte att någon kan sätta press på oss. Vi är ju nykomlingar, säger Henrik Nilsson.

Mittbacken som varit sensationellt bra i ett sensationellt bra nykomlingslag.

Mot Kalmar var Henrik Nilsson olycklig vid alla tre baklängesmålen.

- Kanske var det meningen det som Elmander gjorde när han gick runt mig före första målet. I så fall var det bra gjort av honom. Vid det andra blir vi en man kort och före det tredje slår jag ett jävla pisspass.

- Såna misstag har vi inte gjort tidigare. Vi har spelat ett jäkla bra försvarsspel, säger Henrik Nilsson.

Tränaren Jan Jönsson är inne på samma linje:

- Vi har fått massor av beröm för vårt anfallsspel men stabiliteten har funnits i vårt försvarsspel. Det är möjligt att vi inte är mogna att bära en favoritroll som vi hade mot Kalmar. Men nu slipper vi den i fortsättningen.

Tuffa matcher väntar

Landskrona har två tuffa matcher framför sig. Skånederbyt borta mot Malmö och Göteborg hemma. Matcher som kommer att visa om Landskrona bara blir en i raden av nykomlingar som dansade sju-åtta omgångar och sen snabbt ramlade igenom serien i riktning mot bottenträsket.

"Vi kan bättre"

Gårdagens motståndare Kalmar lyckades inte hejda raset förra gången laget var nykomling och åkte hiss från förstaplatsen till division ett 1999.

I går saknade Landskrona all den speed i passningsspelet som gjort Bois till ett topplag.

- Bättre kan vi. Men framförallt kan vi bättre försvarsmässigt. Jag tror inte man tar allsvenska poäng om man släpper in mål så enkelt som vi gjorde mot Kalmar, säger Jan Jönsson.

Som har en del att fundera över till Malmömatchen. Alexander Farnerud har gjort fem svaga halvlekar i följd.

Läge för Andersson?

Kan vara läge att Johan Andersson får chans från start. Anfallsduon är vass men direktskarvandet med bröst och klackar kan ransoneras en aning.

Försvarslinjen är däremot inte mycket att rota i. Där handlar det om att snabbt få tillbaka tron på sig själva. För lagets stabilitets skull.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM