Hattrick av Örgrytes nye brasse

FOTBOLL

Tre mål av Afonso sänkte Djurgården

Afonso till Paulhinho, Paulhinho tillbaka till Afonso - Gol!

Örgrytes två nya ''brassar'' Afonso Alves och Paulhinho Guara låg bakom segern mot Djurgården på tisdagskvällen. Afonso gjorde alla tre målen när Örgryte vann på bortaplan med 3-2.

Och han fick god hjälp av Paulhinho.

- Det var jättekul att få göra tre mål, det har jag inte gjort sedan en juniorlagsmatch med Atletico Mineiro 1999, sade Afonso och log lite blygt

Afonso kan ännu så länge ingen svenska, men han förstår fotbollens språk ute på plan.

Där lät han sin högerfot tala - tre gånger.

Först gjorde Afonso 1-0 till Öis. Han sköt sedan 2-1 efter passning från kompisen Paulhinho. Därefter punkterade Afonso, 21, matchen genom att skjuta 3-1 efter 62 minuter.

Ett stenhårt skott, som gick in vid Andreas Isakssons bortre stolpe.

- Det var kul att spela mot Djurgården, de försökte spela fotboll och det gillar jag, sade Afonos, som hade lagkamraten Valter Thomaz Jr som tolk bredvid.

Afonso och Paulhinho har Öis lånat för resten av säsongen och de kan mycket väl föra laget till SM-guld.

De båda ''brassarna'' låg bakom det mesta och det bästa på Stockholms stadion.

- Djurgården var jättebra och vi var väldigt tillbaka pressade, men vi hade två spelare som med individuella prestationer avgjorde matchen, sade Öis-tränaren Erik Hamrén.

Djurgården hade ett stort bollinnehav och 1-2 i halvtid var inte helt rättvist. Både Samuel Wowoah och Mikael Dorsin hade var sitt friläge, men Öis målvakt Dick Last gjorde två fantomräddningar.

- Mål där och matchen hade sett annorlunda ut, konstaterade Hamrén.

När sedan Afonso gjorde sitt tredje mål sju minuter in på den andra halvleken fick Djurgården ännu svårare att komma till avslut.

- Vi kan inte gräva ner oss för det här. Det hade varit värre om vi hade spelat dåligt och förlorat, nu gjorde vi en jättebra match, men deras målvakt gjorde två idioträddningar och räddade dom, sade Djurgården tränaren Sören Åkeby.

Hemmalaget lyckades reducera till 2-3 i den 88:e minuten genom inhopparen Christer Mattiasson, men sedan var det stopp. Än en gång lyste Difs ineffektivitet igenom och på läktaren hördes spridda rop efter Abgar Barsom, som inte får spela på grund av kontaktproblem.

Det enkla är oftast det svåra. Men Öis har lyckats att omsätta ett enkelt spel till allsvenska mål och poäng.

I och med trepoängaren avancerade laget upp i delad serieledning tillsammans med Landskrona och Malmö FF.

Med Paulhinho och Afonso på topp lär Öis ligga kvar där uppe.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM