Semestern över för Hedman - tillbaka i Coventry

FOTBOLL

Jag känner för klubben och det var kul att träffa grabbarna igen

Inte en julidag utan nya övergångar, vilda rykten och förlängda kontrakt. Värvningskarusellen i Premier League snurrar vidare.

Men till Coventry har den inte nått.

- Jag är inställd på att stanna kvar, säger Magnus Hedman.

Foto: I div 1 i år igen.

Den svenske målvakten är tillbaka i England efter tre veckors semester. I går startade försäsongsträningen och på söndag bär det av till Tyskland på matchläger. Klubben har ny tränare och målsättningen är att ta steget tillbaka till Premier League.

- Jag känner Gary McAllister sedan tidigare och han är mycket bra. Vi får väl se hur långt vi räcker i år. Truppen är ung och vi vet ännu inte vilka spelare som blir kvar och vilka som kommer in, säger Hedman.

Magnus Hedman var på väg till Espanyol tidigare under sommaren men klubbarna kunde inte enas om prislappen. För tillfället är Hedman inställd på att stanna.

- Jag känner för klubben och det var kul att träffa grabbarna igen. Det ska bli skönt att köra igång.

I går blev det klart att Fredrik Ljungberg får en ny lagkamrat, fransmannen Pascal Cygan, mittback från Lille. Övergångssumman är hemlig men gissningsvis använder Arsenal de 45 miljoner man får för Junichi Inamoto som samtidigt flyttar till Premier League-konkurrenten Fullham.

Och det är inte bara Fullham som tittar österut. Southampton har flugit över sydkoreanske landslagsmannen Lee Chun Soo för att provträna. Soo kan därmed bli den förste sydkoreanen i Premier League.

Även Tottenham förstärker mittfältet. Jonathan Blondel, 18-årig talang från Mouscron och kapten i Belgiens U19-lag, blev i går kväll klar för motsvarande 35 miljoner kronor.

Till sist har så Liverpool skrivit nytt kontrakt med John Arne Riise. Fem år planerar klubben att behålla sin norrman som kom från Monaco 2001 och har gjort åtta mål på 55 matcher från en ytterbacksposition.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM