Barnvakten...

FOTBOLL

Beckham blir pappa till Wayne Rooney: Han får ta hand om honom

Han har två barn hemma.

På landslagssamlingarna får David Beckham ett till att ta hand om:

Wayne Rooney, 17.

Foto: Privat har David Beckham fullt upp med sönerna Brooklyn (bilden) och Romeo. Och nu får han ikläda sig papparollen även på fotbollsplan. När engelska landslaget samlades inför matchen mot Australien utsågs han till extrapappa åt Evertons supertalang Wayne Rooney, 17.

Wayne Rooney blir England yngste landslagsman genom tiderna när han gör debut mot Australien på Upton Park i morgon. Evertonanfallaren är då 17 år och 111 dagar gammal.

Under gårdagens träning hade tvåbarnspappan och lagkaptenen David Beckham fått i uppdrag att vara "barnvakt" åt Rooney.

- Jag har bett David att ta hand om Wayne. Han har tagit hand om alla nya spelare och visat att han är en mycket bra lagkapten, säger förbundskapten Sven-Göran Eriksson.

I England råder rena Rooneyhysterin, intresset är gigantiskt för vad skolpojken från Merseyside ska åstadkomma i landslaget.

Jämförs med Pele

Sven-Göran Eriksson, som bara sett Rooney i ett 25 minuters inhopp i Premier League, hör till ovan nämnda skara.

- Wayne är bara 17 år men Pele var 17 när han vann VM 1958 i Sverige och gjorde två mål i finalen. Om jag var Wayne Rooney skulle jag vara förtjust. Han står inför den största händelsen i sin karriär.

En handfull unga debutanter ingår i den 27-mannatrupp Eriksson tagit ut. Tanken är att England i första halvlek ska ställa upp med ett "ordinarie" lag. De yngre kommer sedan in i andra.

- Många klubblag har viktiga matcher närmsta tiden. Eftersom det är en träningsmatch ville jag ge något tillbaka, förklarar Svennis sitt beslut att stjärnorna bara spelar 45 minuter.

Michael Owen och James Beattie börjar troligtvis på topp, Wayne Rooney och Darius Vassell ersätter. Träningsmatchen är den sista före EM-kvalet. Närmast för England väntar Liechtenstein och Turkiet, 29 mars respektive 2 april. England har fått en knackig start och seger i båda matcherna är det enda som gäller.

Bara en spelare över 30

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM