Djurgården värvar från Premier League

Foto: DJURGÅRDEN FOTBOLL

avAndreas Lillhannus

FOTBOLL

Sportchef Bosse Andersson hintade först om en ny stjärnvärvning.

Kort därefter presenterades Fredrik Ulvestad, 25, som senast kommer från Premier League-klubben Burnley.

– Det känns som en väldigt fin förening med många bra människor så jag gläder mig mycket, säger Ulvestad till Djurgårdens hemsida.

Djurgården har under vintern tappat anfallaren Gustav Engvall som återvänder till England efter en lånesejour, förra årets skyttekung Magnus Eriksson har flyttat till MLS och Kim Källström har lagt skorna på hyllan.

Nu får dock Dif-fansen någonting att jubla åt.

”Väldigt glad”

Klubbens sportchef Bosse Andersson la, strax innan klockan 19 på fredagskvällen, ut en bild på en Djurgårdsspelare med pixlat ansikte på Twitter, med texten:
”Tick tack”.

Kort därefter presenterades norrmannen Fredrik Ulvestad.

– Jag är väldigt glad över att få komma till Djurgården och få börja spela här. Det känns som en väldigt fin förening med många bra människor så jag gläder mig mycket, säger Ulvestad till Djurgårdens hemsida.

”Utvecklats som människa”

25-åringen lämnade Norge och Ålesund för spel i Burnley 2015. Speltiden i Premier League-klubben har dock varit snål, och han spenderade hela förra säsongen på lån i Charlton.

– Det har varit en bra och lärorik tid i England. Det blev inte så mycket speltid i Burnley men jag spelade desto mer i Charlton och jag känner att jag har utvecklats mycket både som människa och fotbollsspelare under den här tiden utomlands, säger han.

Vill tillbaka till landslaget

Totalt blev det bara sju matcher för Burnley för Ulvestad, som även noterats för en landskamp med Norge. Ulvestad vill att den siffran byggs på, vilket är en av anledningarna till att det blev Djurgården.

I Djurgården finns sedan tidigare två andra norrmän: Niklas Gunnarsson och Julian Kristoffersen.

– Jag har gjort en A-landskamp med Norge och många U-landskamper och ambitionen är att ta mig tillbaka in i landslaget, säger han, och fortsätter:

– Jag har varit på samling med Niklas så honom har jag bra koll på. Nu kommer vi att lära känna varandra ännu bättre och det ska bli kul att träffa min landsman Julian och de andra spelarna i laget när jag kommer igång med träningen.

Affären kan dessutom bli en riktig jackpot för Djurgården, då Burnley köpt loss Ulvestad från sitt kontrakt – vilket betyder att han skriver på för Stockholmsklubben som bosman, det bekräftar sportchef Bosse Andersson för Fotbollskanalen.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP TT NYHETSBYR N
ARTIKELN HANDLAR OM