Officiellt: Junes Barny klar för Hammarby

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Hammarby har gjort klart med sommarens första nyförvärv.

Junes Barny har skrivit på ett kontrakt med den allsvenska serietvåan.

– Junes är en väldigt allround spelare och kan spela på många positioner, säger sportchefen Jesper Jansson till Hammarbys hemsida.

Vid månadsskiftet lämnade Junes Barny, 28, Gais. Efter mindre än ett halvår i klubben och tolv framträdanden i superettan tog mittfältaren och Gais beslutet att bryta kontraktet.

Istället för spel i superettan väntar nu allsvensk toppstrid för Junes Barny. 28-åringen har presenterats av Hammarby IF.

– När vi såg att han bröt med GAIS kände vi att det var rätt spelare för oss där vi är nu. Vi tror att även att han utvecklas en nivå med bättre spelare runtikring sig då han varit i lite mindre klubbar innan. Han är startklar och redo och vi tror inte han behöver någon större anpassningstid att smälta in i gruppen och spelet, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Skrivit på för hösten

Kontraktet med Hammarby sträcker sig säsongen ut, där det finns en ömsesidig option gällande en kontraktsförlängning.

– Junes är en väldigt allround spelare och kan spela på många positioner. Han är tuff, bollsäker och modig och vi tror att han kan komplettera upp truppen på ett bra sätt inför en tuff höst, till och börja med.

Junes Barny är sommarens första nyförvärv för det Hammarby som parkerar på en andraplats i den allsvenska tabellen.

Spelaren kan göra sin debut i Hammarby på måndag, då ”Bajen” ställs mot IF Elfsborg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM