Förre lagkamraten: ”Messi är stressad och olycklig”

avLinus Norberg

Argentina är på väg mot ett rejält VM-fiasko.

Inför kvällens ödesmatch mot Nigeria avslöjar Pablo Zabaleta att vännen Lionel Messi är olycklig.

– Att se honom så stressad och olycklig är oroväckande, säger Premier League-backen till Goal.

Efter 1–1 mot Island och brakförlusten, 0–3, mot Kroatien hänger Argentinas fortsatta VM-existens på en skör tråd.

Nationen är inte bara piskat att vinna mot Nigeria i kväll, utan är också beroende av Islands resultat mot Kroatien.

Om både Argentina och Island vinner blir det en målskillnadsaffär mellan nationerna om en plats i åttondelsfinalen, där islänningarna nu har fördel av ett plusmål.

Argentinarnas insatser i mästerskapet hittills har sågats stenhårt i hemlandet och det har även rapporterats om en spricka mellan förbundskaptenen Jorge Sampaoli och truppen där spelarna påstås ha brutit kontakten med honom och vill själva ta ut laget till kvällens ödesmatch.

Är inte förvånad

Nu berättar också Pablo Zabaleta, som själv gjort 58 landskamper för Argentina, att Lionel Messi är stressad och olycklig.

– Att se honom så känns oroväckande. Han är lika mycket min vän som min tidigare lagkamrat och jag är ledsen å hans vägnar. Det är väldigt ovanligt att se honom så här, men det är ett tecken om vad som pågår i hans huvudet, säger den mångårige Manchester City-backen (nu i West Ham) till Goal.

Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN

Zabaleta är inte förvånad över Messis svaga prestationer.

– Det är en enorm press på honom. Alla förväntar sig för mycket, att han ska göra allt i landslaget. Som spelare själv vet jag hur svårt det är att spela när du inte njuter av det.

– Det är svårt när hela landet behandlar dig som en loser. Alla ser honom vinna titlar i Barcelona varje säsong och förväntar sig att han ska göra exakt samma sak i landslaget.

”Utmålas som en brottsling”

Den kritiserade förbundskaptenen Sampaoli kommenterar nu, inför kvällens ödesmöte, också Messis insatser i VM.

– Sett till spelbilden i matchen mot Kroatien passade den inte Messi. Vi ska försöka att göra det bättre och låta honom ha boll mer, säger han på en presskonferens enligt The Guardian.

Sampaoli kommenterar också ryktena som uppstått den senaste tiden.

– Jag kan inte kommentera något som inte finns. Bara för att man förlorar en match utmålas jag som en brottsling, säger förbundskaptenen som i stället blickar mot kvällens avgörande.

– Båda lagen kommer att göra sitt bästa för att gå vidare, vilket kommer att göra matchen väldigt attraktiv. Jag är övertygad om att vi har stor möjlighet att klara det.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

ARTIKELN HANDLAR OM