Robin Olsen uttagen i omgångens lag

Uppdaterad 2018-06-27 | Publicerad 2018-06-26

Efter match ett belönades Andreas Granqvist med en plats i omgångens lag.

Nu är det Robin Olsens tur.

Målvakten tar plats i France Footballs elva för insatsen mot Tyskland.

Efter premiärsegern mot Sydkorea (1–0) blev matchhjälten Andreas Granqvist, 33, belönad med en plats i både 101 Greatgoals och Goals ”omgångens lag”.

Vid en ålder av 33 är han utan tvekan bättre än någonsin och som lagkapten för Sverige, respekterad av alla”, skrev bland annat The Guardian om den svenske lagkaptenen.

Och nu tar näste svensk plats i ”omgångens elva”.

Olsen i omgångens lag

Målvakten Robin Olsen, 28, belönas med en plats i ansedda fotbollsmagasinet France Footballs elva för omgång två, enligt Fotbollskanalen.

Olsen hyllas

Olsen storspelade och stod länge emot regerande världsmästarna Tyskland, men fick som bekant ge sig när Toni Kroos skruvade in en frispark i slutsekunderna.

– Jag har aldrig upplevt något så här tungt. Det här är den tyngsta förlusten jag varit med om. Det har kommit tårar, ja. Att förlora mot världsmästarna på sista sparken ... det är så otroligt tungt. Men vi kommer tillbaka, sa Olsen efteråt.

Hazard och Lukaku med

I elvan får Olsen sällskap av stjärnor som N’Golo Kanté (Frankrike), Luka Modric (Kroatien), James Rodriguez (Colombia) samt den belgiska duon Eden Hazard och Romelu Lukaku.

Mexiko-Sverige onsdag 16.00 sänds direkt i SVT 1.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller