Svensken i ledning: ”Har en bra känsla”

Kinhult kan ta sin första Europatourtitel

avAndreas Käck

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N

Det luktar blågul succé på Europatouren.

Tre (!) svenskar är topp tio efter tre rundor – Marcus Kinhult leder.

– Nu blir det nervöst…, säger 21-åringen inför söndagens avslutning.

Alex Norén och Alexander Björk är etablerade namn, så det kommer väl inte som någon enorm överraskning att svenskduon ligger delad sjua efter tre varv på Ryder Cup-banan Le Golf National i Paris.

En större överraskning är att Marcus Kinhult leder.

21-åringen gick ut i två slags ledning och lyckades behålla den, trots en trevande start med en dubbelbogey på andra hålet.

– Jag har en bra känsla. Framförallt slår jag järnslagen väldigt bra. Det var som sagt en skakig start, men sen slog jag några bra slag och då lossnade allt, säger han efteråt.

”Ska försöka njuta”

Kinhult fick sitt första genombrott år 2015 då han som 18-åring ledde Nordea Masters på hemmaplan i Sverige efter tre rundor.

Den gången blev nerverna för svåra att hantera.

Nu har han en ny chans att ta sin allra första titel på Europatouren.

– Det kommer att bli nervöst, i alla fall de första hålen. Jag kände lite nervositet redan i dag, så jag antar att det blir likadant i morgon. Det handlar om att försöka hantera det och samtidigt försöka njuta, säger han i ett uttalande till Europeantour.com.

Stora prispengar

Tävlingen – HNA Open de France – är den senaste att ingå i Europatourens ”Rolex Series”, vilket innebär betydligt större prispengar än vanligt.

Totalt sju miljoner dollar finns i prispotten, vinnaren tar får drygt en miljon dollar, alltså omkring nio miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf