Publicerad:
Uppdaterad:

United-fansen chockas av prislappen: ”Det är en skam”

Av: Linus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United har lanserat sin dyraste tröja någonsin.

På grund av prislappen – 2 200 kronor (!) för helt matchkit – får klubben nu massiv kritik av fansen.

– Det är en skam, säger en United-supporter till Daily Mail.

I går lanserade Manchester United sin nya hemmatröja, för Premier League-säsongen 2018-19, och försäljningen inleddes i samma veva.

Tröjan är skapad av Adidas och är tänkt som en hyllning till järnvägsarbetarna som grundade klubben för 140 år sedan.

Men det dröjde inte länge innan fansen chockades – av de hutlösa priserna.

Ett helt matchkit för vuxna – med tröja, byxor, strumpor, plus namn och nummer på ryggen – kostar nämligen 193 pund, motsvarande 2 200 kronor.

1 av 2 | Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix

Dyrast någonsin

En hel Manchester United-dress för barn mellan 7-16 år kostar 1 100 kronor och för de allra yngsta, barn upp till 18 månader, kostar ett matchkit 440 kronor.

Priserna är de dyraste någonsin och en Manchester United-supporter som Daily Mail har pratat med anser att prislappen är skandalös.

– Det är en skam. Jag har två grabbar som är tokiga i United och försök att förklara för dem att tröjorna är för dyra, säger Gareth Asomaning till tidningen.

Manchester United själva har sagt att ”priserna fastställs av återförsäljare och är i linje med tröjor från andra europeiska toppklubbar”.

Men det stämmer kanske inte riktigt överens med verkligheten.

Endast en United-matchtröja, utan byxor och strumpor, kostar runt 1 300 kronor och kan jämföras med stadsrivalen Manchester City som säljer sin tröja för ”bara” tusenlappen, samtidigt som en Liverpool-tröja är ännu billigare, runt 800 kronor.

”Medföljer pengar i byxfickan?”

Justine Roberts, grundare av den populära föräldrasajten Mumsnet, väljer också att kritisera Manchester United.

– Varje säsong driver klubbarna priserna uppåt. Föräldrar älskar att se sina barn njuta av fotboll, men priserna är för höga för många föräldrar. Det är tråkigt att klubbar som genererar så mycket intäkter väljer att utnyttja de allra yngsta anhängarna på det här sättet, säger hon till Daily Mail.

På sociala medier haglar också kritiken och en United-supporter frågar sig om en bunt pengar medföljer i byxfickan vid köp av ett helt kit.

En annan användare på Twitter påpekar att Uniteds matchkit är nästan 800 kronor dyrare än vad Bayern München säljer säsongsbiljetter för.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: