Uppgifter: Klart inom 48 timmar

Ikonen: ”Jag skulle bli väldigt glad”

avAndreas Käck

FOTBOLL

Kommer Cristiano Ronaldo lämna Real Madrid?

I natt uppger engelska Sky Sports att den spanska storklubben är nära en överenskommelse med Juventus.

Enligt uppgift kan affären bli klar – inom 48 timmar.

Det har tisslats och tasslats en hel del om Cristiano Ronaldos framtid.

Efter Portugals uttåg i VM var den femfaldige Ballon d’Or-vinnaren minst sagt kryptisk när han svarade på frågan var han spelar nästa säsong.

– Jag vill inte prata om framtiden nu. Det får vi ta vid ett annat tillfälle, sa han.

Sedan dess har ryktena om en flytt till Juventus intensifierats; i fredags uppgav den italienske journalisten Fabrizio Romano att Ronaldo redan är överens med Juventus om de personliga detaljerna i kontraktet och att han bara väntar på att klubbarna ska komma överens.

Klubbarna nära

Och i natt uppger engelska Sky Sports att det är nära.

”Real Madrid och Juventus är nära en överenskommelse för Cristiano Ronaldo och stora saker ser ut att kunna hända inom de kommande 48 timmarna”, skriver nyhetskanalen på Twitter.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att övergångssumman lär hamna på drygt en miljard kronor. 33-årige Ronaldo uppges också få en ordentlig lönehöjning då han sägs gå från att tjäna omkring 200 miljoner kronor om året till runt 300.

”En ny utmaning”

Nyligen uttalade sig stjärnans agent, Jorge Mendes, om en eventuell övergång.

– Om Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid kommer han att vara evigt tacksam till klubben, presidenten, hela laget, den medicinska personalen, all personal i hela klubben, supportrarna och alla Madrid-fans runt om i världen. Om det sker så kommer det bli ett nytt skede och en ny utmaning i hans strålande karriär, sa han, enligt Fotbollskanalen.

På måndagen uttalade sig Juventus målvaktsikon Gigi Buffon – nu klar för Paris Saint-Germain – om vad en eventuell övergång skulle betyda för Juventus.

– Om den här övergången blir av så skulle jag bli väldigt glad för klubbens och fansens skull. Det här är precis vad Juventus behöver, sa Buffon.

Cristiano Ronaldos nuvarande kontrakt med Real Madrid sträcker sig till sommaren 2021.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM