Schmeichel: ”Vi hade kunnat vinna hela VM”

avMartin Tolén

FOTBOLL

Kasper Schmeichel var fåordig direkt efter Danmarks uttåg ur VM.

Men i natt pratade målvaktsstjärnan med dansk press.

– Vi hade kunnat vinna VM. Vi skulle ha mött Ryssland i kvartsfinal och det är många stora lag som fallit bort, säger han till Ekstrabladet.

Danmarks VM-äventyr tog slut i går.

Kroatien lyckades vinna en tajt straffläggning där Kasper Schmeichel, i det danska målet, och Danijel Subašić turades om att briljera.

Först räddade Schmeichel Luka Modrics straff i förlängningen och fällde upp det med två nya räddningar i straffläggningen.

Men Subašić fick sista ordet med tre straffräddningar.

– Det bara snurrar i huvudet just nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga… Det känns naturligtvis väldigt jobbigt. Jag tycker vi förtjänar att gå vidare. Vi skapar de bästa chanserna under ordinarie tid så jag tycker vi borde ha vunnit matchen, sa Schmeichel i går.

”Hade kunnat vinna VM”

Och i natt utvecklade Leicestermålvakten sina tankar för dansk media.

– Man kan inte kliva in i en turnering om man inte tror att man kan vinna. Vi skulle ha mött Ryssland i kvartsfinal och det är många stora lag som fallit bort redan på det här stadiet och vi hade haft möjligheterna att vinna VM. Vi hade inte turen med oss mot Kroatien, men vem vet hur långt vi hade kunnat nå om vi hade haft det, säger Schmeichel enligt Ekstrabladet.

Foto: AFP
Foto: AFP

Målvakten tycker att Danmark förtjänade en kvartsfinalplats mer än Kroatien.

– Vårt försvar levererade gång på gång och vi är fortfarande obesegrade över 90 minuter. Vi lyckades spela som ett lag och gjorde ett väldigt bra VM. Jag lämnar med en känsla av stolthet, inte bara för laget utan alla bakom laget och spelarna som inte spelade så mycket. De har stått upp varenda träning och gett allt de har.

”Har slut på ord”

Även pappa Peter Schmeichel har hyllat sonen och det danska landslaget efteråt.

”Jag har slut på ord. Kan inte vara mer stolt över mitt land, min son, hans lagkamrater, alla ledare och vår fantastiske förbundskapten Åge Hareide. När alla tårar torkat kommer vi inse hur bra vi gjorde ifrån oss”, skriver han på Twitter.

Kroatiens kvartsfinalmöte med värdnationen Ryssland spelas på lördag.

Fotbollens världsmästare genom alla tider 00:30