”Terry får kicken från landslaget”

Av: Björn Jorner

Publicerad:
Uppdaterad:

Fabio Cannavaro tror att Capellos tålamod är slut

John Terry under presskonferensen i Sydafrika där han öppet kritiserade förbundskapten Fabio Capello.
Foto: ap
John Terry under presskonferensen i Sydafrika där han öppet kritiserade förbundskapten Fabio Capello.

John Terry, 29, trotsade förbundskaptenen Fabio Capello öppet under VM.

Det kommer att kosta honom landslagsplatsen, tror italienske veteranen Fabio Cannavaro, 36.

– Man går inte emot Fabio (Capello) och han kommer inte att vilja ha någon som stör hans turnering igen, säger Cannavaro till Daily Star.

Foto: ap
Fabio Cannavaro.

Den italienske guldhjälten från VM 2006 har haft Capello som tränare och har säkerligen upplevt sin beskärda del av utbrott från den hetlevrade coachen. Han tror att Terrys uppträdande under VM, då han kritiserade Capello och lagkamrater på en presskonferens, gör att han petas från landslaget så länge som Capello är förbundskapten.

– Jag tror inte att John Terry kommer att vara med i truppen. Man går inte emot Fabio och han kommer inte att vilja ha någon som stör hans turnering igen, säger Cannavaro till Daily Star.

”Favoriter i EM”

Han menar att det var rätt att Capello fick fortsätta, och att han nu får tid att bygga upp laget.

– Det var helt rätt att FA behöll Fabio. Han kan göra det här engelska laget sitt eget nu – och jag skulle faktiskt hålla dem som favoriter för EM 2012.

– När han tog över Real Madrid tog han in en massa spelare den första säsongen, som mig och Ruud van Nistelrooy, och resultatet blev omedelbar succé, men internationellt tar det tid att bygga ett lag.

”Cole och Rooney är säkra”

Cannavaro tror också att Capello kommer att satsa på nya, yngre spelare.

– Jag vill inte tala för Fabio men jag skulle bli förvånad om mer än fem av de spelare som startade mot Tyskland startar i öppningsmatchen i EM 2012.

– För mig är de enda två spelarna som är garanterade att starta 2012 Ashley Cole och Wayne Rooney.

Tar avstånd från betyg

Härom dagen dök det upp betyg på sajten capelloindex.com, som sades visa Capellos betyg på spelarnas insatser i VM. Capello hade före VM börjat ett samarbete med en spelsajt om att publicera betyg på spelarna, men detta stoppades av FA.

När det nu ändå ligger betyg ute på sajten tar Capello avstånd från det.

– Fabio är väldigt ledsen och upprörd över att detta har hänt, säger hans son Pierfilippo Capello, som är advokat och representerar Fabio Capello.

– Liksom jag är han ledsen över relationen med FA eftersom vi hade sagt till dem att det inte skulle dyka upp några betyg på några av Englands spelare.

– Det är inte Fabios betyg, så det finns ingen anledning till varför vi skulle behöva förklara något för spelarna när det handlar om att få tillbaka någon tillit.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.