Atta nobbar nytt kontrakt – nu vill AIK sälja succéspelaren

avPatrik Brenning

Walid Atta har tackat nej till AIK:s slutbud och Solnaklubben letar nu köpare till 23-åringen för att undvika ett Bosman-fall.

Problemet är bara att det inte finns några konkreta intressenter.

Walid Atta har varit ett av få utropstecken i AIK.

Walid Atta har varit det stora utropstecknet i krislaget AIK under våren, men 23-åringens kontrakt går ut efter säsongen. Nu har förhandlingarna om ett nytt avtal kollapsat.

– Det var ett bra bud och de hade verkligen ansträngt sig. Men vi har bestämt oss för att det är bättre för oss att se vilka andra klubbar som dyker upp, säger Attas agent Fabio Alho.

Kan gå gratis

Solnaklubben riskerar nu att förlora 23-åringen utan ersättning i vinter och öppnar därför för en försäljning innan transferfönstret stänger sista augusti.

– Det är ett av två alternativ. Det andra är att han går gratis i vinter, säger sportchefen Jens Andersson.

Problemet är bara att det inte finns några konkreta intressenter. Varken AIK eller Attas agent har fått några konkreta erbjudanden trots den gynnsamma situationen för en köpande klubb.

– Han är fri från november och på en normal marknad skulle klubbarna slåss om honom. Men den finansiella krisen har påverkat alla ligor. Det enda som finns just nu är rykten och det hjälper ingen, säger agenten Fabio Alho.

ARTIKELN HANDLAR OM