Maradona har redan tagit ut startelvan

FOTBOLL

Argentinas VM-lag offentliggjort

Lars Lagerbäck brottas med att försöka spela ihop sitt lag till VM-premiären mot Argentina.

Diego Maradona har redan tagit ut sin startelva – och offentliggjort den.

– Jag har bestämt mig för att använda mig av fyra mittbackar i backlinjen, säger den argentinske förbundskaptenen.

Det skiljer inte bara en hel del i spelarmeriter.

Lars Lagerbäck och Diego Maradona, som ställs mot varandra i VM-premiären som förbundskaptener för Nigeria respektive Argentina, har också lite olika syn på att offentliggöra startelvorna.

Lars Lagerbäck har alltid gjort allt som står i hans makt för att mörka startelvan. Till exempel ändrade han rutinerna efter VM 2006 och gav inte spelarna start-elvan förrän på matchdagen i stället för kvällen före sedan den hela tiden läckt ut till Sportbladet.

Bara en öppen plats

Diego Maradona har däremot redan tagit ut – och offentliggjort – sin startelva (sånär som på en position) mot Lagerbäcks Nigeria i premiären den 12 juni i Johannesburg.

Legendaren gjorde det i en radiointervju i Argentina häromveckan.

Men han medgav att det inte var helt lätt att bestämma sig och säger sig välja mellan Higuain och Tevez i anfallet bredvid Messi.

– Argentina har så många bra spelare, särskilt anfallare. Vi måste göra vad som är bäst för att bli ett framgångsrikt lag, säger Maradona.

Och han väljer att fylla backlinjen med mittförsvarare.

– Jag tar testat så många ytterbackar, som Emiliano Papa och Javier Zanetti, men jag har nu bestämt mig för att använda mig av fyra mittbackar i backlinjen.