Fotbolls-VM

Kaos i Frankrike en dag före premiären

avPatrik Brenning, Björn Jorner

Protester, bojkotter och infekterade bråk skakar laget

Det råder totalt kaos i det franska laget dagen innan VM-premiären mot Uruguay.

Spelarna vägrar passa till vissa lagkamrater, protesterar mot laguttagningen och stjärnan William Gallas vägrar prata med pressen efter att ha blivit petad från lagkaptensrollen.

– Vi kommer att se löjliga ut, säger stjärnan Florent Malouda till Daily Mail.

William Gallas har varit lagkapten för Frankrike flertalet gånger tidigare. Med Thierry Henry på bänken så ansågs Arsenal-försvararen av många vara det naturliga valet i premiärmatchen mot Uruguay i morgon.

Bojkottar media

Men förbundskapten Raymond Domenech valde Patrice Evra istället vilket ska ha gjort William Gallas rasande. 32-åringen dök aldrig upp på en inplanerad presskonferens i veckan och enligt fransk media har backen nu bestämt sig för att bojkotta media i protest mot Domenechs val.

– Det är Williams val och helt upp till honom. Det som händer i vår trupp stannar i vår trupp, säger målvakten Hugo Lloris.

”Tror inte han skulle lyssna”

Förbundskapten Domenech har varit kritiserad under lång tid av fans och media. Och det verkar inte som att han har fullt stöd från resten av truppen heller. Källor nära det franska laget uppger att de flesta av spelarna vill se Henry och Abou Diaby i startelvan i stället för Yoann Gourcuff och Sidney Govou, som verkar vara Domenechs favoriter.

– Vi kan kanske ge honom några råd och hjälpa till men även om vi gjorde det tror jag inte att han (Domenech) skulle lyssna, säger Arsenals Barcary Sagna till Daily Mail.

Vägrade passa varandra

Men kaoset stannar långtifrån där. Dagen innan VM-premiären figurerar även uppgifter om slitningar mellan spelarna i truppen.

Nicolas Anelka ska ha vägrat att passa till Gourcuff under träningsmatchen mot Costa Rica nyligen, och Franck Ribery ska även han ha varit noga med vilka han passade till i förlustmatchen mot Kina.

– Vi kommer att se löjliga ut, som vi gjorde i EM 2008, då varje spelare stannar i sin komfortzon och bara satsar på att få bra betyg från media på bekostnad av lagets bästa, säger Florent Malouda.

Frankrike spelar i Grupp A tillsammans med Uruguay, Sydafrika och Mexiko.

ARTIKELN HANDLAR OM