Chocken: Guldhjältarna lämnar mästarlaget

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Mutumba och Djordjic säljs – till Ungern

Martin Mutumba och Bojan Djordjic lämnar AIK med omedelbar verkan.

Klubbens kanske två största profiler säljs till ungerska Videoton FC, skriver AIK i ett pressmeddelande.

– Vi värderar alltid budet utifrån vad vi kan göra med pengarna. Den värderingen är gjord nu, säger första assisterande tränare Björn Wesström.

Det stormar rejält i AIK. Bara dagar efter att nye tränaren Alex Miller tillträtt lämnar nu klubbens kanske två största profiler.

Guldhjältarna från i fjol Martin Mutumba, 25, och Bojan Djordjic, 28, dök aldrig upp på dagens träning.

Senare kom förklaringen.

Går till Ungern

Mittfältsstjärnorna är sålda och lämnar Solna för ungerska toppklubben Videoton FC från Székesfehérvár.

– Det finns en tid för allting. Nu har vi fokus på vägen framför oss och inte den bakom oss. Men vi kommer alltid ha en tacksamhetsskuld till de här spelarna för vad de gjort för AIK, säger första assisterande tränare Björn Wesström.

Fick chansen i fjol

25-årige Mutumba är fostrad i Vasalund och AIK. Han lämnade klubben 2005 för finska Inter men återvänder till klubbens organisation för spel i samarbetsklubben Väsby 2008. Inför fjolåret lyftes mittfältaren upp i a-laget igen med omedelbar succé.

Djordjic kom i sin tur från brittiska Plymouth Argyle FC inför säsongen 2008 efter nio år utomlands, bland annat i Manchester Uniteds organisation,

– Vi ska hedra de här spelarna för de jobb de gjort och att de varit lojala mot klubben. Nu får de möjlighet att tjäna större pengar än vi kan erbjuda och då är det bara att gratulera.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM