Zlatan Ibrahimovic

Ibra säljer lyxvillan – för 44 miljoner

Av: 

Jennifer Wegerup

FOTBOLL

MILANO. Zlatan säljer sin italienska lyxvilla.

Enligt italienska medier är huset nu till salu för 44 miljoner kronor.

Flytten tillbaka till Milano har inneburit att Zlatan Ibrahimovic och hans familj ser över sitt fastighetsinnehav i den norditalienska staden i jakten på det optimala boendet.

Italienska medier rapporterar i dag att det är familjen Ibrahimovics lyxvilla i Cernobbio som nu är till salu hos mäklarbyrån Engel & Völkers.

”En fastighet med fantastisk arkitektur och med 3630 kvadratmeter stor park”, skriver mäklarbyrån i sin annons på nätet.

Enligt bland annat Italiens största nyhetsbyrå, ANSA, är villan Zlatans och Helena Segers. Den ligger i Cernobbio vid Comosjön, en bit utanför Milano.

Paret uppges inte ha bott särskilt mycket i villan, som fortfarande inte är färdigrenoverad. Under Zlatans tid i Inter bodde familjen i en våning inne i Milano. Nu uppges man ännu bo på hotell, i jakt på rätt boende. Helena Seger, som är erkänt duktig på och intresserad av inredning och renovering, ska ha varit involverad i projektet med villan i Cernobbio och Engel & Völkers skriver i annonsen:

”Villan behöver moderniseras och det finns redan en detaljerad renoveringsplan färdig”.

Vill ha 4 miljoner euro

Fastigheten byggdes år 1890. Den är på 700 kvadratmeter och på den enorma parkliknande tomten finns också ett stort hus på två våningar för fastighetsskötaren. I huvudbostaden finns vackra trägolv, eldstäder, balkonger och terrasser med utsikt såväl mot alperna som mot Comosjön. Den är också berömd för sina vackra fresco-målningar i taket. Det finns två garage på tomten. Villan är på tre våningar plus vinden.

Enligt italienska medier vill Zlatan och hans familj ha minst 4 miljoner euro för villan. Priset är dock ännu högre. Utgångsbudet i annonsen hos Engel & Völkers är 4,8 miljoner euro, alltså drygt 44 miljoner kronor.

Området där villan ligger är mycket attraktivt bland de rika och berömda. Bland annat George Clooney och hans italienska fästmö Elisabetta Canalis har hus där. Strax intill Zlatans villa ligger lyxhotellet Villa d’Este, populärt bland det vackra folket.

Fastighetsbyrån Engel & Völkers ska ha förmedlat andra objekt åt Zlatan och hans familj tidigare liksom åt många av serie A-spelarna och även bland andra racer-stjärnan Kimi Räikkönen. Förutom fastigheter säljer man också lyxyachter. Mäklarbyråns huvudkontor ligger i Schweiz men man har kontor runt om i världen och flera stycken i Milano-trakten, bland annat i just Cernobbio.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Tre senaste Zlatan–klippen

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic