”Roligast var Bojan på Youtube”

FOTBOLL

John Alvbåge listar vårens händelser i allsvenskan

Våren har bara rusat förbi och nu står vi här med ett stundande uppehåll framför oss och snart hela 14 omgångar spelade. Det har varit en händelserik vår och dom stora samtalsämnena har varit den tidiga premiären, planerna, domarna och målkamerornas vara eller icke vara.

Men givetvis finns det miljontals andra saker som har inträffat och jag tänkte här lista upp lite gamla goda ting som vi fått vara med om under våren.

Jag kallar listan för ”Vårens händelser” (mycket fantasirikt namn, tackar).

Vårens lag: Att Mjällby skulle vara starka det kunde man förutspå, men kanske inte att dom skulle vara så starka som dom har varit. Det är ett komplett lag som Peter Swärd svetsat samman till en stark lagmaskin. Maif:s centrallinje imponerar med spelare som Asper, Robledo, Grahn och Ekenberg.

Vårens knä tillhör Helsingborgs fantastiska vänsterback Erik Edman som tog 20 meters sats och hoppade rakt in med knät på sin stackars lagkamrat Bouaouzan näsa.

Det var i HIF:s förlustmatch mot Kalmar som det inträffade och det såg minst sagt brutalt ut. Visst händer det att man krockar med folk under match med denna ”krock” var något utöver det vanliga, att Bouaouzan överlevde är ett under!

Vårens fulaste måste väl ha varit Tommy Lycéns mycket brutala överfall på Halmstads Mikael Rosén på Örjans vall. Skämt o sido, den straffen var som man brukar säga ”rätt så billig”.

Bojans Youtube-klipp blir bara roligare

Vårens roligaste var Bojan Djordic ödmjukhetsskola på Youtube. Den är redan en Youtube-klassiker och efter vårens mindre framgångsrika AIK-spel så blev Youtube-klippen bara roligare och roligare.

Vårens skarpskytt är bosnien-svensken från Huskvarna, Denni Avdic. Elfsborgs-strikern har gjort på mål på allt och på alla olika sätt. Det visade sig att det ända sättet att stoppa honom från att göra mål under match var att bryta näsbenet på honom. Mattias Asper är en mycket rutinerad målvakt och han fick stopp på denne Avdic på Strandvallen.

Vårens Ketchup-effekt står Åtvidaberg för. Till en början såg laget ut som en slagpåse men det hände något efter omgång 7 då laget äntligen fick in sitt första mål. Sen dess så har dom skrapat ihop 12 poäng och gjort 13 mål. Åtvidaberg ser starka ut inför hösten.

Ett gammalt rekord som slogs igen – direkt

Vårens rekordhållare är BK Häckens Jonas Henriksson som i matchen mot Halmstad tangerade Bernt Karlssons 37 år gamla (!) målrekord på 8 sekunder som allsvenskans snabbast målskytt. Ett rekord som stod sig så länge som en vecka innan Daniel Mendez hoppade fram och täckte Markus Holgerssons uppspel som resulterade i ett mål efter 6.4 sekunder! Grattis Jonas.

Vårens underlag: I konkurrens med naturgräs så vinner konstgräset. Det kunde man inte tro 2003 då Örebro SK tog det förbjudna beslutet att lägga en konstgräsplan.

Så bespottade och idiotiska ÖSK var då för det beslutet. Det var ju djävulens underlag och inget vi ska spela allsvensk fotboll på. Men vad har hänt nu 7 år senare? Jo naturgräset har förvandlats till åkrar och konstgräset är det alla vill ha.

Där fick ni en liten ”reminder” om vad som hänt under våren och jag liksom ni ser mycket fram emot vad som komma skall under hösten!

John Alvbåge

ARTIKELN HANDLAR OM