West Bromwich-spelare stal en taxi – går fria

Foto: TT
FOTBOLL

Fyra West Bromwich-spelare snodde en taxi i Barcelona förra veckan, och gick därefter ut med en offentlig ursäkt.

Nu står det klart att fallet läggs på hyllan, då det inte finns tillräckligt med bevis för att fortsätta målet.

Under förra veckan kom det fram att fyra spelare i Premier League-jumbon West Bromwich hade stulit en taxi i Barcelona, där West Brom var på träningsläger, efter att ha varit iväg på ett snabbmatsställe tidigt på torsdagsmorgonen.

De fyra spelarna åkte då tillbaka till hotellet de bodde på, och lämnade taxichauffören strandsatt.

Efteråt förhördes spelarna av spansk polis, men greps aldrig.

”Vi ber om ursäkt”

Under fredagen trädde sen spelarna Jonny Evans, Gareth Barry, Jake Livermore och Boaz Myhill fram och bad om ursäkt.

– Vi vill gärna ta tillfället i akt för att be om ursäkt till våra lagkamrater, huvudtränare, klubben och speciellt supporterna till de händelser som har varit föremål för utbredd och negativ publicitet. Vi kände att det var viktigt att ge oss till känna av respekt för våra lagkamrater, annars hade de kunnat misstänkliggöras, sa de fyra spelarna i ett gemensamt uttalande.

Snacket efteråt gick runt att spelarna eventuellt skulle kunna dömas till antingen samhällstjänst, som skulle vara 31 till 90 dagar, eller böter enligt spansk lag.

Fallet läggs på hyllan – spelarna går fria

Nu har dock spelarna fått reda på att fallet har lagts på hyllan.

Under måndagsmorgonen kom det fram att en domstol i Barcelona har lämnat en polisrapport som lydde att fallet avslutats på grund av ”brist på bevis”.

"Utredningsdomaren bestämde sig för att preliminärt arkivera ärendet eftersom han, med dokumentationen han hade, kände att det inte fanns tillräckliga bevis för att fortsätta med målet mot spelarna”, säger en lokal domstolsansvarig i ett uttalande, men poängterade också:

"För närvarande har fallet lagts på is, men om ny information skulle uppstå kan det komma att öppnas igen".

Klubben vidtar egna åtgärder

En källa med bra insyn ska ha sagt att ”beslutet indikerar på att taxichauffören bestämt sig för att inte väcka åtal mot spelarna. Om han hade väckt åtal, skulle fallet ha fortskridit”.

Enligt BBC har klubben själva startat en utredning av händelsen, och kommer att vidta ”disciplinära åtgärder” mot spelarna.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM