”Spelarna vågar inte röra bollen”

FOTBOLL

Hodgson kritiserar fansen efter plattmatchen

Krisen är total i Liverpool.

I går kväll förlorade Roy Hodgsons mannar mot seriejumbon – på hemmaplan.

Hemmafansen hånade då Roy Hodgson – som har tröttnat på supportrarnas omilda behandling.

– Spelarna vågar inte röra bollen för att de är rädda att göra misstag, säger Hodgson.

Foto: En bekymrad tränare.

Liverpools mardrömssäsong rullar vidare – i går kväll med det största bottennappet så långt.

På hemmaplan, mot seriejumbon Wolverhampton – blev man poänglösa. Efter slutsignalen buade hemmapubliken på Anfield Road ut sitt lag och managern Roy Hodgson.

Men är det någon gång fans har rätt ifrågasätta sitt lag är det nog nu – storklubben har inte alls gått att känna igen och ligger på en katastrofal 12:e plats i Premier League. Frågan är hur pass tryggt Roy Hodgson sitter.

Liverpool-fansen vecklade ut en banderoll där de krävde att få tillbaka Benitez, sjöng hyllningsramsor till legendaren Kenny Dalgliesh och sjöng ironiskt att Hodgson borde ta över England.

– Ända sedan jag kom till det berömda Anfield har jag inte fått något stöd. Jag måste hoppas att fansen blir supportrar, vi förlorar inte med flit, säger Hodgson.

Fantastisk möjlighet

– Tyvärr hade vi en riktigt dålig dag på jobbet i dag, säger Hodgson till Sky Sports efter matchen.

Liverpool hade en fantastisk möjlighet redan i den sjunde minuten när en vaken Fernando Torres hittade Raul Meireles som helt fri dock inte riktigt fick kontroll på den studsande bollen.

I stället satte Wolverhamtons Stephen Ward ledningsmålet i början på den andra halvleken. Ward hann före Liverpoolmålvakten José Reina på en djupledsboll och tryckte in den under honom.

– Kanske att vi saknar kvalitet och självförtroende och allt negativt hjälper inte. Spelarna vågar inte röra bollen för att de är rädda att göra misstag, säger Hodgson.

Hett om öronen

Det blev matchens enda mål och en förlust hemma mot seriejumbon går knappast obemärkt förbi i en storklubb som Liverpool. Räkna med att Roy Hodgson får det hett om öronen de kommande dagarna.

– Tempot i vårt spel var inte i närheten av vad vi vill att det ska vara och resultatet av det blev att vi förlorade. Jag tycker vi hade otur som förlorade, 0–0 hade varit ett orättvist resultat. Men de hade tur och vann medan vi gjorde våra fans besvikna ytterligare en gång.

ARTIKELN HANDLAR OM