Snöfall och kyla hotar helgens cupspel: ”Det är inte optimalt”

Ned emot 10 minusgrader och en hel del snö. Det är vad som väntas när Svenska cupens sista gruppspelsmatcher spelas i helgen.

Kallast förväntas det – föga förvånande – bli i Östersund, när Kalmar gästar Jämtkraft arena.

– Vi är vana vid det, det blir inga problem. Det blir nog värre för Kalmar, säger ÖFK:s mittback Tom Pettersson.

Svenska cupens tredje och sista gruppspelsomgång spelas i helgen, och det ska avgöras vilka åtta lag som får göra upp i de efterföljande kvartsfinalerna.

Väderförhållandena förväntas inte bli de mest optimala för fotboll. Temperaturer ned mot 10 minusgrader kommer påträffas runt om i landet. Kallast väntas det bli i Östersund. Enligt SMHI kommer det att vara 13 minusgrader när matchen drar igång vid 14.00.

Enligt SvFF:s tävlingsbestämmelser ska matcher där temperaturen understiger 15 minusgrader vid matchstart skjutas upp.

– Det är klart att det inte är optimalt, men vi är vana vid det. Så länge planen går att spela på så är det lugnt, säger Tom Pettersson inför matchen mot Kalmar.

”Bara att ta på shortsen och springa”

På lördagen, när Östersund spelar, kommer det enligt SMHI inte att snöa. Men under söndagen väntas snöfall i stora delar av landet.

– Vi hade snö mot Åtvidaberg senast och det var störigt. Då riskerar det att bli halt på planen och man ser inte så bra, säger Tom Pettersson.

Meteorologen Ingrid Eronn håller med Pettersson om att lördagens temperatur i Östersund inte är så farlig. Till Östersunds-Posten säger hon att: ”Det är bara att ta på shortsen och gå ut och springa”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.