”Jag har äran att spela med Ibra”

avKristopher Karlsson

Di Maria ser fram emot CL-premiären mot MFF

1 av 2 | Foto: AP

I morgon ska de försöka sänka Malmö FF i Champions League.

Och Angel Di Maria gillar vad han sett i lekkamraten Zlatan Ibrahimovic.

– Han är på samma nivå som Messi och Ronaldo, säger argentinare till Le Parisien.

KARTLÄGGNING: Personerna i Zlatans entourage

Angel Di Maria blev i somras den senaste i raden av superstjärnor att göra flytten till Paris Saint-Germain. Den argentinske 27-åringen lämnade Manchester United när PSG plockade fram 63 miljoner euro för att slutföra affären.

Di Maria har hunnit med ett inhopp mot Monaco och en plats i startelvan mot Bordeaux i helgen. I morgon lär han starta tillsammans med Zlatan Ibrahimovic för första gången.

Detta när Malmö FF kommer på besök på Parc des Princes i öppningsmatchen av Champions League.

”Är imponerad”

Och Di Maria ser fram emot att anfalla med svensken. I en intervju med Le Parisien får han frågan om det är någon PSG-spelare som imponerat på honom.

– Som ni vet har jag haft förmånen att spela med Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney. Nu har jag äran att spela med Ibra. Jag är ärligt talat imponerad av kvaliteten på hans teknik och rörelsemönster. Han är på samma nivå som Messi och Ronaldo. Detta är spelare som, på den högsta nivån, kan göra skillnaden, säger Di Maria.

”Följde det via tv”

Det blir också en återkomst till finrummet för argentinaren, som inte spelade Champions League under förra säsongen då United inte var kvalificerade.

– Det ska verkligen bli fantastiskt. Förra säsongen var tuff för mig. Jag gick från att vara mäster i Champions League (säsongen 2013/14) till att följa turneringen via tv. Det var tufft. Jag tror att tisdagen kommer att ge mig samma fina känsla som när jag gjorde min första match i turneringen med Benfica. Det är en vacker turneringen, jag hoppas att vi får en bra start och ser fram emot att höra hymnen igen.

KARTLÄGGNING: Personerna i Zlatans entourage