Bekräftat: City slår sitt transferrekord

avPatrik Brenning

Här presenteras klubbens dyraste spelare genom alla tider

Manchester City bekräftar sin rekordvärvning Kevin De Bruyne.

24-åringen hämtas från Wolfsburg för över 700 miljoner kronor.

– Jag vill nå den högsta nivån, säger belgaren själv.

Kevin De Bruynes förra sejour i England, för Chelsea 2012-2014, slutade i fiasko när mittfältaren bara gjorde tre ligamatcher och istället spenderade större delen av tiden på lån i såväl Genk som Werder Bremen.

”Är väldigt lyckliga”

I januari 2014 köpte Wolfsburg loss belgaren för 230 miljoner kronor – och sedan exploderade De Bruyne fullständigt på fotbollsplanen.

Efter tio mål och 20 assist på 34 matcher i Bundesliga förra säsongen blev mittfältaren stekhet på transfermarknaden och nu står det klart att det blir ett nytt äventyr i Premier League för 24-åringen. Manchester City meddelar på söndagen att de gjort klart med De Bruyne.

– Vi är väldigt glada över att få Kevin till vårt lag och jag är helt säker på att han kommer bli en stor succé i Premier League. Det krävs en speciell fotbollsspelare för att förbättra vår trupp och Kevin är definitivt en sådan. Han har all mental, fysisk och taktisk styrka som krävs för att gå rakt in, säger managern Manuel Pellegrini till klubbens hemsida.

”Vill vinna titlar”

De Bruyne kostar enligt brittiska och tyska tidningsuppgifter, bland annat Bild, över 700 miljoner kronor – ett nytt rekord för City. Nu väntar de brittiska fotbollsfansen på att få se om De Bruyne klarar pressen i toppen av Premier League eller om historien från Chelsea ska upprepa sig.

– Jag vill nå den högsta nivån som är möjlig som spelare och det viktigaste är att vi kan vara lyckliga och kanske ha vunnit några titlar vid slutet av säsongen. Jag tror det är viktigast även för klubben, spelarna och fansen, säger belgaren själv.

City har tidigare i sommar också värvat Raheem Sterling, Fabian Delph och Nicolas Otamendi.

Följ alla nyheter under transferfönstrets sista dagar i Silly Season-bloggen!