Arsenal klart för final efter bjudning

Uppdaterad 2015-04-20 | Publicerad 2015-04-18

Reading stretade emot – såg ut att tvinga fram en straffläggning i FA-cupen.

Men en bjudning från Reading-målvakten Adam Federici gav Arsenal en finalbiljett.

– Matchen gick endast till förlängning på grund av att han var magnifik, säger Arsenal-målvakten Wojciech Szczesny.

Arsenal var favorit att besegra Reading och nå FA-cupfinal. Därför var det inte helt överraskande när Alexis Sanchez gav ”Gunners” ledningen i slutet av den första halvleken.

Men Reading, som ligger några platser ovanför nedflyttningsstrecket i Championship, hade förmodligen ett bra snack i halvtid. För i andra halvlek såg det betydligt bättre ut.

I den 54:e minuten kom kvitteringen.

”Höll på dem när jag var ung”

Pavel Pogrebnyak tog sig in i straffområdet och i höjd med förlängda mållinjen lyfte han in bollen framför mål. Vid bortre stolpen kom Garath McCleary som tryckte in bollen.

Wojciech Szczesny, som fyllde 25 år i dag, stod för ett tveksamt ingripande. Han förflyttade sig från ena stolpen till den andra och misslyckades med att få rädda skottet.

McCleary firade stort efter att ha gjort mål mot sitt favoritlag som ung.

– Jag höll på dem när jag var ung. Det var på grund av deras spelstil, speciellt när Arsene Wenger tog över, sa McCleary inför matchen.

Arsenal jagade ett segermål i andra halvlek och försvararen Gabriel hade en farlig nick där målvakten Adam Federici fick göra en svettig räddning.

I den 84:e minuten tog sig Aaron Ramsey fram i straffområdet och fick ett kanonläge, men Federici räddade igen. ”Gunners” tryckte på rejält i slutet men Reading höll undan och tvingade fram en förlängning.

Svagt ingripande av Federici

Väl där bjöds Arsenal på finalbiljetten.

Sanchez tog sig in i straffområdet i den 106:e minuten. Han sköt ett lågt skott som såg ut att styra lite på en försvarare och när Federici gick skulle rädda skottet smet bollen in mellan benen. Målvakten kastade sig efter bollen men lyckades inte hindra den från att passera mållinjen.

– Vi står bakom honom. Vi vinner som ett lag, vi förlorar som ett lag. Han är en viktig spelare för klubben, säger Reading-tränaren Steve Clarke.

”Han ska vara stolt”

Han stöttas av Arsenal-målvakten Wojciech Szczesny.

– Han ska vara stolt. Matchen gick endast till förlängning eftersom målvakten var magnifik. Vi gick vidare, men jag känner medlidande för målvakten, säger Szczesny.

– Det är klart att det är tufft för honom. Han var bäst på plan och i hans drömmar hoppades han nog på att få ta laget till final. Han gjorde allting så bra, sedan hade han otur i förlängningen.

Arsenal är klart för final i FA-cupen. Man får möta vinnaren av Aston Villa och Liverpool, de lagen möts i morgon.

Följ ämnen i artikeln