Engvall om återkomsten: ”Det bästa alternativet”

Gustav Engvall är tillbaka i IFK Göteborg. Klubben som han stämde efter en ekonomisk konflikt i samband med flytten till Bristol 2016.

Trots den öppna kritiken mot klubben och speciellt sportchefen Mats Gren väljer nu spelaren att göra en oväntad återkomst i Blåvitt.

– Alla spelare som är kvar i Blåvitt sedan jag var där senast vet vad jag känner för klubben, Kamratgården och IFK Göteborg, säger han till Sportbladet.

Relationen mellan Gustav Engvall och IFK Göteborg slutade i moll i och med anfallarens flytt till Bristol för två år sedan. Engvall ansåg att klubben var skyldig honom pengar efter flytten till Championship-klubben.

Såren som revs upp i samband med flytten verkar nu ha läkt, då ölänningen nu väljer att återvända. Detta trots att han kopplats ihop flitigt med sin förra klubb Djurgården under våren.

– Det gick snabbt när IFK Göteborg kom in i bilden. Jag är glad att vara tillbaka dit jag kom som 16-åring och till den klubb som gjort mig till den spelare jag är i dag, säger han.

Varför blev det inte Djurgården?

– Vid det här tillfället så var IFK Göteborg bästa alternativet. IFK Göteborg har en nystart som känns intressant och som jag vill vara en del av. Jag hoppas jag kan bidra med mål, assist och lite av den erfarenhet jag trots allt fått under de här åren.

Men Djurgården fanns också med i bilden?

– Det var flera klubbar som var med, men återigen: Blåvitt kändes som bästa alternativet.

Gren ber om ursäkt

I samband med flytten från IFK 2016 uttryckte Engvall sitt missnöje med klubbens sportchef Mats Gren som han uppgav betedde sig illa mot honom i slutet av hans tid i klubben.

På IFK Göteborgs hemsida har Gren nu bett om ursäkt till Engvall.

– Det blev en del hårda och onödiga ord från vår sida, som jag ber om ursäkt för i dag. Vi förstår att Gustav tog illa upp. Han kom till oss som 16-åring och det känns verkligen som att få tillbaka en egen spelare. Nu har vi gjort rätt för oss och löst det som funnits emellan båda parter och lagt detta bakom oss. Det är med stor glädje vi hälsar honom tillbaka till Kamratgården, säger han.

Var ursäkten från Mats Gren som finns med i presentationen ett krav från din sida?

– Det var en sak vi snackade om. Nu har vi gått vidare och lagt det bakom oss. Nu vill jag bara fokusera på fotbollen, säger han.

– Alla spelare som är kvar i Blåvitt sedan jag var där senast vet vad jag känner för klubben, Kamratgården och IFK Göteborg

”Spelklar till allsvenska premiären”

Låneavtalet med Engvall sträcker sig fram till VM-uppehållet, men det kan bli aktuellt med en förlängning fram till slutet av juli. Han kan i nuläget inte uttala sig om det kan bli ytterligare en förlängning i klubben.

– Det är ett lån, som går att förlänga. Längre än så funderar jag inte. Jag har ett avtal med Bristol.

Blåvittsupportrarna är minst sagt kluvna till dig. Vad säger du till dem?

– Det här den världen det är inom fotbollen, både för spelare och fans. Jag har aldrig sagt att jag inte tycker om IFK Göteborg. Det handlade om något mellan mig och Mats Gren. IFK Göteborg är klubben i allsvenskan som stått mig närmast om hjärtat sedan jag var 16 år. Jag har aldrig kastat skit på klubben.

När är du på plats?

– Jag är i Göteborg och har skrivit på i dag. Jag tränar med IFK i morgon. Jag tror jag är spelklar i allsvenska premiären, säger han.

Hur är din form?

– Jag tycker den är okej, men den ska bättre direkt. Jag har spelat någon match med U23 i Bristol och en dryg halvlek med U21-landslaget nu senast. Jag ska jobba direkt under de två träningarna som är före premiären och sedan hårt de närmaste veckorna.

”Sår som läks”

Enligt Sportbladets källor är IFK Göteborgsponsorn Prioritet Finans via vd:n och huvudägaren Nils Wiberg med och delfinansierar lånet av Gustav Engvall från Bristol City.

– Det är inget jag vill eller kan kommentera. Men på ett personligt plan är jag glad att Gustav återkommer till Blåvitt. Det är ett sår som läks mellan honom och IFK Göteborg.

– Jag tycker nye styrelseordföranden Mats Engström visar handlingskraft direkt. Gustav Engvall bidrar till fler poäng på planen och det ger mer publik på läktarna. Ekonomiskt tjänar IFK Göteborg på det i längden, säger Nils Wiberg till Sportbladet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.