Efter skadan – Eriksen matchvinnare för Spurs

FOTBOLL

Christian Eriksen fortsätter visa sin betydelse för Tottenham.

Mot Stoke noterades dansken för båda målen – även om Harry Kane först tilldelades segermålet.

– Det var mitt mål, den nuddade min axel och gick in, säger Kane i Sky Sports.

– Han firade som om det var hans mål, så vi får väl tro honom, säger Eriksen.

Med Harry Kane tillbaka i startelvan för första gången sedan den 11 mars hade Tottenham åkt till Stoke för att haka på än mer i tabelltoppen. Det blev till slut en 2–1-seger för Spurs, men inte med engelsmannen som matchvinnare utan en dansk.

– Det var en bra insats, verkligen solid. Jag sa åt spelarna att de (Stoke) skulle bli tuffa eftersom de kämpar för sin överlevnad, säger tränaren Mauricio Pochettino.

Det var nämligen Christian Eriksen som inledde målskyttet, framspelad av Dele Alli. Dansken rullade in ledningsmålet kort efter halvtidsvilan. Mame Diouf väckte dock Stokes hopp när han ett fåtal minuter senare höll sig framme på en djupledsboll som målvakten Hugo Lloris drämde rakt i ansiktet på anfallaren. Bollen rullade in i målet samtidigt som Diouf blev liggandes på planen av smällen. Efter läkarvård kunde han återuppta matchen.

Spurs med i toppen

När Tottenham fick ett frisparksläge klev Eriksen fram för att slå den som så många gånger förr. Som vanligt dök Harry Kane upp i straffområdet och noterades först för målet – men efter ett tag tilldelades dansken det också.

– Det var mitt mål, den nuddade min axel och gick in, säger Kane i Sky Sports.

– Han firade som om det var hans mål, så vi får väl tro honom, säger Eriksen.

Stoke hade ett skott i ribban men mäktade inte med en kvittering. Förlusten innebär att klubben halkar efter i jakten på ett nytt kontrakt och ligger nu fem poäng bakom Huddersfield, som fick med sig 1–1 mot Brighton, på säker mark.

Tottenham hänger fortsatt på i toppen och står nu på samma poäng som tabelltrean Liverpool. Den sistnämnda klubben, som spelade 0–0 mot Everton under lördagen, har dock en match mer spelad.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM