– VI FLYTT INT!

FOTBOLL

Piteå vägrar följa förbundets krav: ”Det är löjligt”

Foto: Foto: AFTONBLADET, BILDBYRÅN
15 centimeter Så mycket kräver förbundet att Piteå flyttar sitt staket på hemmaplanen LF Arena. Av säkerhetsskäl måste det vara tre meter mellan planen och staketet.

Fotbollsförbundet kräver att Piteå flyttar staketet på arenan – 15 centimeter.

Men nykomlingen i damallsvenskan vägrar.

– De lever i en bubbla på förbundet. De har för mycket pengar, säger Hans Hansson, kultur- och fritidschef i Piteå kommun.

”Löjligt och osannolikt”, ”Vi har haft anläggningen i 25 år utan att det har hänt nåt”, ”De lever i en bubbla”. Reaktionerna hos kommunen och Piteå IF är starka efter förbundets krav på att staketet måste flyttas 15 centimeter.

”Det är inte sant”

– Det kommer att kosta 60 000 kronor att flytta staketet. Det tänker vi inte göra, vi har inte de pengarna. Det här är inte sant, säger Hans Hansson.

Har ett ansvar

Men förbundet ger inte efter. Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén, menar att förbundet har ett ansvar.

– Vad händer om Victoria Svensson skulle ramla in i en reklamskylt eller staket som står för nära? Vem får skulden då? Det blir ju förbundet, säger Sager.

Vad tycker du om att de tycker att det är så få centimeter det handlar om?

– Jag kan förstå dem och det kan verka lite småaktigt. Men det står tre meter i bestämmelserna och då är det det som gäller.

Kan få böter

Om staketet inte flyttas kommer föreningen att straffas, enligt Sager blir det troligen böter. Men föreningen hoppas att beslutet ska rivas upp.

– Vi har lämnat in en överklagan till Riksidrottsnämnden. Personligen tycker jag det är löjligt, säger Piteås ordförande Lennart Lindgren.

I går förlorade Piteå på hemmaplan med 0–2 mot Malmö.