Serie A

Zlatan snuvad på hjälterollen

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Torino tog poäng av Inter

Zlatan nick på väg mot stolpen.

Zlatan nick på väg mot stolpen.

Så här nära var Zlatan Ibrahimovic att bli Inters hjälte igen.

Men svenskens nick träffade stolpen med några millimeters felmarginal.

Därför fick mästarna nöja sig med 1–1 mot bottenlaget Torino.

Och i Turin kunde storebror jubla över lillebrors bedrift.

– De kämpade hårt och försvarade sig väldigt bra med en fantastisk vilja och även en del tur, säger Inters manager Jose Mourinho.

Match nummer 100 i Inter-tröjan blev inget roligt jubileum för Zlatan Ibrahimovic. Han och Inter hade chansen att rycka ifrån Juventus rejält i ligatoppen efter Juves överraskande förlust mot Cagliari på lördagskvällen. Och visst utökade Inter försprånget, men det var inte några glada miner när Jose Mourinho och de andra lämnade planen efter 90 minuters kamp mot ett lag som alla hade räknat med att Inter skulle besegra lätt.

– Laget startade långsamt. Om vi hade startat som vi avslutade så hade det blivit en helt annan match, säger Jose Mourinho till Sky Italia.

Svår nick

Varken Zlatan Ibrahimovic eller någon annan av Inters anfallare hade egentligen någon lyckad dag hemma mot lilla Torino som stod upp mycket bra mot de regerande mästarna på Giuseppe Meazza. Särskilt i den första halvleken då Inter hade svårt att skapa chanser. Det blev bättre i den andra halvleken, men då hade Rolando Bianchi redan gett gästerna ledningen. På ett inlägg från högerkanten lyckades anfallaren med en svår nick som ställde Julio Cesar i Inter-målet. Trots att brasilianaren fick en hand på bollen lyckades han inte styra den över ribban.

– Deras mål gav laget en reaktion och vi gjorde allt för att vinna. Vi kanske förtjänade mer, men den här poängen är en belöning för Torino också, säger Mourinho.

Ingen tur, Zlatan

Målet väckte Inter som tog över fullständigt och när Nicolás Burdisso tog kampen med såväl försvarare som målvakt nickade han in kvitteringen med drygt en halvtimme kvar att spela. Därefter var det spel mot ett mål, men Matteo Sereni storspelade i Torino-målet och han hade också den rätta turen. Det hade inte Zlatan Ibrahimovic. Han var nämligen bara millimeter från att åter bli den stora hjälten när han gick upp starkt på ett inlägg och lyckades skruva sin nick ur svår vinkel mot den bortre stolpen. Sereni nådde inte bollen som tog i insidan av stolpen och sedan studsade ut. Hernan Crespo gick på returen, men blåstes av för ruff och Torino höll undan. Därmed hjälpte laget storebror Juventus som dock är sju poäng bakom Inter. Milan har chansen att krypa närmare ikväll när laget möter Lazio borta. Vid seger skiljer sex poäng upp till Inter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A