Elm i samtal med Everton

FOTBOLL

Nu är stjärnan nära en övergång: ”Det känns smickrande”

Foto: Foto: SCANPIX
Jagad Rasmus Elm har gjort en lysande säsong, både i landslaget och Kalmar FF vilket gjort att en rad storklubbar fått upp ögonen för honom. Men det mesta talar nu för att han kommer att välja en flytt till Premier League och Everton.

Kalmar. Everton vill ha honom.

Kalmar FF kan tänka sig sälja honom.

– Det är en intressant och spännande klubb, säger Rasmus Elm som var i Liverpool redan i fredags för att träffa Evertons representanter.

Foto: Scanpix
Rasmus Elm – ryktenas man.

Sportbladet avslöjade i går – en text som citerades av de största engelska nättidningarna – att Everton har visat ett stort intresse för Rasmus Elm, 21.

Förra säsongens Premier League-femma har följt den svenska A-landslagsstjärnan noga under en längre tid och såg Rasmus på plats i både Malmö och i Debrecen.

”Vi har pratats vid”

Everton-tränaren David Moyes har blivit mycket imponerad av Kalmar FF-spelaren och givit klubbens representanter klartecken för att försöka värva Elm. Nu har klubben inlett samtal med U21-stjärnan och Kalmar FF.

– Det stämmer. Everton har visat intresse och vi har pratats vid, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson som även säger att ytterligare två klubbar har visat ett något svagare intresse.

I fjol vägrade ni sälja Viktor Elm under transferfönstret för att ni prioriterade ett SM-guld. Så gör ni inte den här gången?

– Nej. Nu handlar det om större pengar och Rasmus satt på ett utgående kontrakt och skrev nyligen på för ytterligare ett år. När man genomför en sådan kontraktsförlängning så skaffar man sig vissa fördelar, så vi kan inte låsa honom, säger Petersson.

’Smickrande’

Rasmus Elm, som gjorde viktiga 1–1 i går på straff, säger så här om Evertons intresse:

– Smickrande att en Premier League-femma följer mig. Det är en intressant och spännande klubb. Mycket större än så här blir det inte. Men det är mycket som ska stämma, allt måste kännas hundra för att jag ska bestämma mig. Jag vill gå till en klubb som verkligen vill ha mig.

När tar du ett beslut?

– Transferfönstret stänger sista augusti. Men jag bestämmer mig troligen tidigare än så.

Även Kalmar FF:s sportchef – Svante Samuelsson – bekräftade i går Evertons stora intresse.

– Everton har följt Rasmus länge nu och beslutet om en eventuell övergång kommer att komma under den närmaste veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF