Bajrami öppnar för proffsflytt

FOTBOLL

Ny succématch – nu är Bajrami het ute i Europa

Foto: Vill bli proffs För de flesta svenska spelarna i U21-EM innebar succén stort intresse från en mängd olika proffsklubbar. Nu börjar ryktena om en proffsflytt även för Emir Bajrami.

Emir Bajrami är hetast

i Elfsborg just nu. I går nätade han för tredje matchen i rad och nu surrar proffsrykten.

– Jag vet inte vad som händer om 2–3–4 veckor ..., säger Bajrami till Sportbladet.

Efter U21-EM har lagkompisarna från U21-landslaget hittat nya klubbar en efter en. Samtidigt har Emir Bajrami varit bättre än någonsin och gjort fyra mål på tre matcher.

– Jag är ingen målskytt. Men jag har sagt att jag ska vara med i målprotokollet mer i år, alltså göra mer mål och assist och det har jag gjort, säger Bajrami.

Drog till på volley

I går mot Djurgården gjorde Bajrami matchens första mål redan efter 18 minuter. Stefan Ishizaki slog ett långt inlägg från högerkanten till Bajrami som stötte fram mot vänstra stolpen. Bajrami slog den på volley i en lobb över den store Pa Dembo Tourray i Djurgårdsmålet.

– Jag försöker lägga över den mot bortre delen. Det var ett stiligt mål, det snyggaste i år, säger Bajrami med ett leende.

Emir Bajramis fantastiska år har gjort honom ännu hetare på proffsmarknaden. Han har heller inte stuckit under stol med att han gärna skulle flytta utomlands. Men än så länge har han inte fått något tillräckligt konkret och intressant bud.

– Just nu är det Elfsborg som gäller. Jag trivs väldigt bra i Elfsborg, men jag vet inte vad som händer om 2–3–4 veckor ..., säger Bajrami.

Tourray slarvade

Elfsborgs seger satt långt inne. Efter Djurgårdens kvittering kom hemmalaget tillbaka i matchen och utjämnade spelet. Men Pa Dembo Tourray tappade slarvigt ut bollen till en hörna som efter flipperstudsande i straffområdet slutade med ett skott i mål av Teddy Lucic.

– Det är starkt av oss att vinna här. Det kanske är några som tycker att vi borde vinna med 3–0 eller 4–0. Men Djurgården gör en bra match och det är ju här på Stadion som de tagit sina poäng, säger Emir Bajrami.

ARTIKELN HANDLAR OM