Det sjuka flygkaoset

FOTBOLL

Nu tvingas Zlatan resa runt jorden för Barça: ”Handlar bara om pengar”

BARCELONA. Köp en trave böcker och senaste Sportmagasinet, ladda ipoden och skaffa reservbatteri till datorn.

Och glöm inte bekväma hörlurar, Zlatan.

FC Barcelonas senaste stjärnvärvning ska flyga ett knappt varv runt jorden de kommande veckorna – och riskerar att bli jetlaggad flera gånger om.

Barcelonas försäsong är tuff, resorna många och schemat pressat.

För Zlatan Ibrahimovic är det ännu värre.

Han har den senaste veckan varit på träningsläger i Los Angeles med Inter i väntan på att hans övergång till det katalanska mästarlaget ska bli officiell.

När han kommer till Barcelona för den obligatoriska läkarundersökningen tar klubbens medicinska team hänsyn till att svensken har nio timmars tidsskillnad i kroppen.

”Det handlar om PR”

Efter att han blivit presenterad på Camp Nou tar han enligt uppgift första bästa plan till London för att ansluta till Barças träningsläger. Sedan ska han tillbaka till Barcelona på söndag kväll, träna på måndag, eventuellt hinna med en sväng till hemmet i Milano över dagen på tisdag innan det är dags för ännu en resa över Atlanten till Los Angeles.

Där väntar ett intensivt träningsläger med flera inrikesresor och ytterligare nio timmar i tidsomställning.

– Klart att spelarna kan bli trötta av allt flängande, men samtidigt är de vana vid det. Att storlagen gör sådana här långresor till exempelvis USA och Asien handlar bara om pengar och marknadsföring, säger Marcas fotbollsexpert Juan Castro.

Tre dygn i luften

När Zlatan Ibrahimovic den 12 augusti åter landar på El Prat i Barcelona har han under de tre senaste veckorna tillryggalagt omkring 4 000 mil och suttit på ett flygplan i närmare tre dygn.

Måndagen den 31 augusti är det ligapremiär mot Sporting Gijón på hemmaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga