Premier League

Sanslös dramatik

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

Tungviktsmötet slutade
med magiskt målkalas

Hur går man vidare från supermatchen för en vecka sedan då det blev 4-4 mot Chelsea?

Tja, kanske genom att göra samma sak igen.

Efter en sanlös andra halvlek med sju mål fick Liverpool och Arsenal dela på poängen.

4-4 i Champions League-kvartsfinalen mot Chelsea. 4-4 i säsongens sista tungviktsmöte med Arsenal.

Ingen kan anklaga Liverpool för att vara defensiva och trista.

Explosionen började direkt

För efter en godkänd halvlek började explosionen ett par minuter in i andra. Efter fem minuter fick Dirk Kuyt bollen på högerkanten och flippade den mot mitten av straffområdet. Där stod Fernando Torres tillräckligt ensam för att nicka in bollen vid främre stolpen.

Ett par ögonblick senare tog Liverpool ledningen. Än en gång slog Kuyt ett fint inlägg mot bortre stolpen. Där kamikazesatsade Yossi Benayoun med huvudet – och fick på något sätt bollen över linjen.

Arsjavin sköt två mål på tre minuter

De två målen var inte punkterande. Snarare var de starten på en målexplosion i början av andra halvlek. För Arsenal kom tillbaka genom Andrej Arsjavin. Med ett tungt skott från utanför straffområdet och ett kvickare avslut från innanför var matchen vänd. Plötsligt stod det 2-3, och Liverpool verkade slagna.

Eller inte.

Full forcering i slutet

För Fernando Torres behövde bara någon minut för att kvittera. Det låga skottet såg mänskligt ut, men Lukasz Fabianski i Arsenalmålet styrde in det med handen.

3-3 var egentligen en förlust för Liverpool som siktade på idel segrar i de återstående sex omgångarna. Och ännu värre skulle det bli när Theo Walcott kontrade, spelade över till Arsjavin – och så plötsligt låg man under med 3-4.

Men trots att oturen grinade mot dem, trots att man varit i ledningen men tappat och trots att matchklockan tickat över 90 fanns det energi kvar att plocka fram för Liverpool.

Så i en av de sista satsningarna fick de tryck på Fabianski i Arsenalmålet, bollen gick in i straffområdet, studsade bakåt – och där högg Benayoun igen.

Som skott betraktat var det inte märkvärdigt, som dramatisk slutpunkt var det enormt.

4-4 slutade matchen som var svängigare än en berg-och-dalbana.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League