Premier League

Ferguson: Det står mellan oss och Liverpool

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Räknar bort Chelsea

Guus Hiddink menar att Chelsea fortfarande kan vinna ligan.

Det är fel, menar Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson.

Enligt honom står det mellan United och Liverpool.

– De har spelat oss rakt i händerna, säger han om Chelsea.

Nyligen fick Luis Felipe Scolari. Brasilianaren fick inte vara kvar efter 0–0-matchen mot Hull och nu har Guus Hiddink tagit över för att se till att Chelsea ska kunna utmana serieledarna Manchester United och tvåan Liverpool som just nu är sju respektive fem poäng före. Mästarcoachen Ferguson kritiserar beslutet att sparka Scolari.

– Jag trodde att det var självklart att stabilitet och tålmodig planering ger titlar. Men som så ofta förr när en klubb får problem flyger visdomen ut genom fönstret och i stället hoppas man att en ny man kan komma med en snabb lösning, säger han till United Review.

Hiddink erfaren

Han menar samtidigt att Guus Hiddink har gott om erfarenhet och säkert kan sätta sin prägel på ett Chelsea-lag som har halkat efter.

– Samtidigt så måste han börja om från noll, kanske sätta ihop sin egen personal och samla spelare som han valt ut omkring sig vilket kan ta lite tid.

Chelsea inget hot

Chelsea är i dagsläget inte bättre än fyra i ligan, även bakom Aston Villa som ligger trea, och Ferguson tror inte att de vice mästarna utgör ett rejält hot i kampen om ligatiteln.

– Jag tycker att de har spelat oss rakt i händerna och att titelkampen nu kommer att stå mellan oss och Liverpool. Jag tänker dock hålla ögonen på Astona Villa som tycks ha tagit upp stafettpinnen efter Arsenal, säger han.

Manchester United leder ligan två poäng före Liverpool och har en match mindre spelad, en match som man spelar i kväll hemma mot Fulham.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League