Fotboll

Portugal och Brasilien i ”Dödens grupp”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Drömlottning för Frankrike

Oseedade Frankrike var lottningens VM-lottningen stora vinnare.

Förlorarna blev Sveriges banemän i VM-kvalet Portugal som fick en mardrömslottning.

Cristiano Ronaldos lag lottades mot Brasilien, Elfenbenskusten och Nordkorea i ”Dödens grupp”.

– Det blir inga lätta matcher men vi tror på vårt spel, säger Brasiliens förbundskapten Dunga.

Frankrike blev den stora vinnaren i lottningen. Det oseedade franska laget undvek jättarna och lottades istället i grupp A tillsammans med värdnationen Sydafrika, Mexiko och Uruguay.

”Aldrig en enkel uppgift”

– Lättad? Man kan vara lättad efter matcherna. Lottningen var ganska balanserad. Vi kommer möta värdnationen och det är aldrig en enkel uppgift. Det är inte lätt att spela en "bortamatch", säger Frankrikes förbundskapten Raymond Domenech till tv-kanalen TF1.

Öppningsmatchen spelas mellan Sydafrika och Mexiko.

Tuffare blir det för Sveriges banemän Portugal. Cristiano Ronaldo och de andra stjärnorna lottades mot Brasilien, Didier Drogbas Elfenbenskusten och Nordkorea.

Brasilien nöjda med ”Dödens Grupp”

– Det är bra att ha en så här svår grupp eftersom det gör att vi kommer att vara fokuserade. Det blir inga lätta matcher men vi tror på vårt spel, säger Brasiliens förbundskapten Dunga.

Europamästarna Spanien och regerande mästarna Italien förväntas gå igenom gruppspelet utan problem. För Spanien väntar Schweiz, Hunduras och Chile i grupp H. Italien ställs mot Paraguay, Nya Zeeland och Slovakien.

– Att vara nöjd innebär inte att vi anser att det är en lätt grupp. Du måste tänka en match i taget, säger Italiens förbundskapten Marcello Lippi.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!