Hanna Ljungberg stannar i Umeå

Publicerad:
Uppdaterad:

”Hon blir självklart en av våra bäst betalda”

Tack, men nej tack Djurgården/Älvsjö.

Tack, men nej tack KIF Örebro.

I fredags valde Hanna Ljungberg att förlänga kontraktet med Umeå IK.

– Hon blir självklart en av våra bäst betalda spelare, men det ska hon vara. Våra stjärnor är väldigt viktiga för vår totala framgång, säger fotbollsansvarige Roland Arnqvist till sportbladet.se

Kvar i Umeå. Hanna Ljungberg valde under fredagen att förlänga sitt kontrakt med Umeå IK – och kommer även nästa år att representera mästarklubben tillsammans med Marta, som sedan tidigare bestämt sig för att stanna.
Foto: Aftonbladet/Arkiv
Kvar i Umeå. Hanna Ljungberg valde under fredagen att förlänga sitt kontrakt med Umeå IK – och kommer även nästa år att representera mästarklubben tillsammans med Marta, som sedan tidigare bestämt sig för att stanna.

Direkt efter SM-guldet och succén under 2005-säsongen blev Umeå-stjärnan Hanna Ljungberg högvilt på transfermarknaden, med intresseförfrågningar från både Djurgården/Älvjsö och KIF Örebro.

Under fredagen fattade 26-åringen beslutet att stanna i den klubb som hon tagit fyra SM-guld med och där hon själv under lång tid varit med och byggt en framgångsera utan motstycke i svensk damfotboll.

– Jag kom fram till att UIK passar mig bäst nästa säsong, med hänsyn till helhetssituationen och allt runtomkring, säger Ljungberg till TT.

För sportbladet.se berättar Roland Arnqvist att Umeå arbetat hårt på att få behålla landslagsstjärnan.

– Pengarna har inte varit det viktigaste för Hanna, men visst har damfotbollen i dag blivit mer och mer business och på så sätt lik herrfotbollen. Många damklubbar har i dag råd att betala ganska bra för att kunna ha en, eller två, fixstjärnor i laget, och det leder förstås till en ökad konkurrensbild för oss i Umeå som har många landslagsspelare, säger Arnqvist.

Under 2005 omsatte Umeå 10 miljoner kronor och har enligt speciella tv-mätningar synts under 17 timmars direktsändning.

– Våra sponsorer har varit tydliga med att de gärna ser att våra största profiler stannar, det är viktiga ur många aspekter.

Sedan tidigare är det klart att de båda brasilianskorna Marta och Elaine stannar i klubben och just nu pågår förhandlingar med Malin Moström.

– Förhoppningsvis ska det lösa sig, säger Arnqvist.

Anders Burström

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.