Lars Nylin: Wow - jag tar lokalbussen till VM

FOTBOLL

VM-spel nästa sommar.

I Tyskland, ett stenkast bort.

En sån svenskfest, det är bara att klä sig blågul och kliva på lokalbussen.

Foto: UPPLAGT FÖR BLÅGULt fansparty Intresset för VM i Tyskland nästa sommar är gigantiskt bland de svenska fansen. Sportbladet guidar dig till hur du kan följa VM på plats - och rankar tidernas största svenska fotbollsfester.

På somrarna bor jag i  Skåne. Det innebär att barnen alltför ofta tjatar sig till Legoland eller Bonbonland i Danmark. Alltför sällan unnar vi vuxna oss några Hof och Smörrebröd i Köbenhavn.

Nästa sommar blir det andra resbullar. Jag är redan avundsjuk på mig själv. Historiens hetaste svenska landslag spelar VM i Tyskland och har numera patenterade världsstjärnor i startelvan.

I det läget kan jag bokstavligen ta lokalbussen till VM-atmosfären.

En gul Skånebuss till Trelleborg och sedan snabbåten till Rostock.

Voilá, jag är på plats. Wow.

Men även du kommer att ha übernära till en turnering som på förhand har alla utsikter att bli den mest attraktiva för svenskar sedan VM på hemmaplan 1958.

Bara några extra broar

Ingen annan fotboll på främmande mark har känts så här lockande för svenskar.

Och så lätt det är att ta sig dit. Vi som tagit oss till Roskildefestivaler behöver nu bara pröjsa oss över ytterligare några broar. Då är vi vid Hamburgs nya superstadion och VM-skådeplats. Fler städer ligger inom rimligt bilavstånd för den som bor i södra Sverige: Berlin, Hannover, Leipzig.

Till de andra går det att ta flyget med Ryanair, German Wings och allt vad de heter de där boskapsfösande men ack så prisvärda bolagen.

Det enda som lite grann kan sabba min egna VM-fest är om Sverige lottas att spela i München. Men till och med då har jag närmare till Zlatan och Lars-Roland på Allianz Arena än jag har hem till Idrottsparken i Sundsvall.

Frågan för ögonblicket är inte OM vi svenskar sjunger "In med bollen i mål" på tyska gator och bierstugor nästa sommar.

Frågan är snarast om vi är flest.

Blir bara biljettfördelningen den rätta kan blågult mycket väl vara den ymnigast förekommande av alla besökande fotbollskulörer.

Vilken fest det kan bli.

5 största svenska fotbollsfesterna

Lars Nylin