Här avgörs supermötet

FOTBOLL

Vinst i kväll gör Henke till hjälte - i Celtic

1 av 3 | Foto: Sista matchen Om Barcelona vinner i kväll får Henrik Larsson med sig en ligatitel och en Champions League-titel hem från årets säsong.

Henrik Larsson kan bli dubbel hjälte i kväll.

Vinner Barcelona går hans gamla klubb Celtic rakt in i nästa års gruppspel.

Men Henke börjar Champions League-finalen på bänken.

- Det vore självklart fantastiskt att göra segermålet, säger han.

Supersvensken medverkar i en längre intervju på Uefa:s hemsida. Han berättar om besvikelsen efter Uefa-cupfinalen med Celtic säsongen 2002/03. Henke gjorde skottarnas båda mål på José Mourinhos Porto. Det räckte inte.

- Det var enormt tungt att få sätta två bollar och ändå förlora en cupfinal. Jag har försökt att inte tänka så mycket på den matchen.

Inhopp i andra

I kväll kan Henrik Larsson revanschera sig ordentligt. Trots att han enligt spansk press inleder på bänken mot Fredrik Ljungbergs Arsenal har han stora möjligheter att få hoppa in i andra halvlek. Och kanske avgöra.

- Det handlar inte bara om mig, om jag blir mållös och vi vinner skulle ingen vara gladare än jag, säger Henke till Uefa.com

Av med en plats

Barcelona är klara favoriter inför säsongens hetaste match och en seger skulle faktiskt hjälpa Celtic att kvalificera sig till nästa års turnering, utan kval, eftersom Storbritannien blir av med en plats om Arsenal blir mästare.

- Jag är medveten om att Celtic går vidare om vi vinner. Det vore självklart fantastiskt att göra segermålet.

Barças tränare Frank Rijkaard mörkar hela matchtruppen in i det sista.

Han har tagit med sig alla 22 spelarna till Paris och under dagen kommer han att bestämma vilka 18 som får förtroendet.

Det råder dock inget tvivel om att holländaren satsar på anfallstrion Ronaldinho, Samuel Eto"o och Giuly från start. Underbarnet Leo Messi, som inte spelat på över en månad på grund av skada, finns troligen med på bänken.

Simon Bank om duellerna som avgör matchen

Matchguide

Läs också:

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM