Arne Erlandsen avgår omedelbart

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag tog beslutet själv”

IFK Göteborgs tränare Arne Erlandsen, 44, avgår omedelbart.

– Tills vidare tar Kjell Petterson över ansvaret som huvudtränare tillsammans med assisterande tränaren Stefan Landberg, säger sportchefen Håkan Mild i ett pressmeddelande.

Foto: THOMAS JOHANSSON
avgår Arne Erlandsen avgår som tränare för IFK Göteborg med omedelbar verkan.

När aftonbladet.se pratar med Arne Erlandsson omedelbart efter att IFK Göteborg bekräftat att han ska sluta är han vid gott mod.

– Jag är inte överraskad eller besviken eftersom jag fattade beslutet själv. Det ligger ingen stor dramatik bakom, säger han.

Vad exakt som fick honom att fatta det beslutet vill han dock inte gå in på.

– Jag hänvisar till presskonferensen senare i eftermiddag, säger han.

Tog blåvitt till SM-silver

Efter två säsonger som huvudansvarig för IFK Göteborgs a-trupp har Arne Erlandsen sagt upp sig som tränare i klubben. Under sina två år har Arne tagit laget till en andraplats (2005) i allsvenskan, två slutspel och en finalplats i Royal League och till att vara ett av lagen som även i höst spelar om SM-guldet.

Sportchefen Håkan Mild:

– Jag vill poängtera att Arne gjort ett fantastiskt arbete under sin tid i klubben och att det kan tyckas märkligt att han lämnar oss nu då vi är med i toppstriden och har en höst där vi ska spela om SM-guld. Under resans gång har vi dock upptäckt att vi drar åt olika håll och Arne har kommit till slutsatsen att det är bäst för alla parter att skiljas med omedelbar verkan. Sådant händer i många klubbar, det anmärkningsvärda i det här fallet är givetvis att det endast återstår ett par månader av säsongen och att vi står inför en höst där vi är med i den allsvenska toppstriden.

Nöjd med juniorarbetet

IFK Göteborg har de senaste åren successivt slussat in spelare från de egna leden i a-truppen.

– Att det fungerat så framgångsrikt kan till stor del tillskrivas Arne, han har på två år utvecklat våra unga spelare till att i dag vara etablerade spelare i ett allsvenskt topplag. Samtidigt har det från Arne sida funnits önskemål om att även förstärka utifrån och det är framförallt där vi inte är överens. Jag och övriga i styrelsen är helt på det klara med att fortsätta satsa på egna och unga spelare och jag är övertygad om att det finns kapacitet i den trupp vi har för att vinna allsvenskan redan i år, tycker sportchefen Mild.

Tredje tränaren som kickas

Han är den tredje allsvenske tränaren som lämnar sin klubb under denna säsong. Sedan tidigare har Helsingborgs Peter Swärdh och Örgrytes Zoran Lukic fått lämna sina poster.

Se även:

Text från eftermiddagens presskonferens

Markus Eriksson, Anna Lindström, Johan D Lundin (johan.lundin@aftonbladet.se), Robert Laul, Christoffer Bjäreborn, Jörgen Källström

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM