Fotboll

Johan Mjällby bryter kontraktet med Levante

FOTBOLL

Ekonomisk lösning klar – lämnar sista mars

Johan Mjällby och Levante går skilda vägar.

Kontraktet bryts i slutet av den här månaden.

– Vi vill tacka honom för hans profesionella inställning, säger advokat José Benet.

Lämnar Levante. Skadedrabbade Johan Mjällby och hans spanska klubb Levante har nått en ekonomisk uppgörelse – parterna går skilda vägar i slutet av mars.
Lämnar Levante. Skadedrabbade Johan Mjällby och hans spanska klubb Levante har nått en ekonomisk uppgörelse – parterna går skilda vägar i slutet av mars.

Försvarsklippan Johan Mjällby tecknade tätt efter EM-slutspelet förra sommaren ett tvåårskonrakt med den nyuppflyttade spanska La Liga-klubben Levante, men har under lång tid brottats med stora knäproblem.

Den här säsongen har 34-åringen bara startat i tre matcher och efter långa diskussioner har parterna enats om att kontraktet bryts den sista mars.

Enligt Levantes advokat José Benet har klubben kommit fram till en ekonomisk löning med Mjällby.

– Spelaren kommer att få allt vad klubben är skyldig honom före den 30 mars i år, vi vill passa på att tacka honom för hans gentlemannamässiga beteende och professionalism genom hela processen, sade Benet.

Nu återstår ett stort frågetecken om Mjällbys framtid på fotbollsplanen. Färdigspelat för gott – eller en fortsättning hemma i Sverige?

Superettanklubben AIK har vid ett flertal tillfällen visat sitt intresse om att få hem den förre AIK-spelaren till klubben igen.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!