Huliganhotet mot klubben

Hammarby överväger att polisanmäla händelsen

Foto: TOMMY MARDELL
tydligt budskap Huliganfraktionen Bajen Baby Squad har klottrat det här budskapet vid ingången till Hammarbys kansli i Årsta. Nu funderar klubben på att polisanmäla händelsen.

”Jävlas inte med oss”.

Den korta varningen klottrades dit av huliganfraktionen Bajen Baby Squad utanför Hammabys kansli i Årsta.

Klubben överväger nu att polisanmäla händelsen.

Hammarby-supportrar från flera olika falanger är missnöjda med hur klubben sköts.

I förra veckan besökte ett gäng Bajens träning med banderoller för att visa sin ilska. Och natten till fredagen klottrades en varning ner på asfalten framför klubbens kansli i Årsta.

Den här gången var det BBS, Bajen Baby Squad, som låg bakom attacken. BBS är en huliganfraktion med yngre killar, de som är för unga för att vara med i KGB, Bajen-huliganernas huvudorganisation.

– Vi vet vilka det är, men inte vilka individer som ligger bakom. Jag vill egentligen inte ödsla kraft på dem, det är inte värt det. Vad jag tycker om det här förstår nog alla, säger Henrik Appelqvist, vd för Hammarby Fotboll AB.

Vidtar åtgärder

Vad ska ni göra åt det här?

– Vad kan man göra? Vi ska ta bort det först och främst, sen ska vi diskutera vidare åtgärder.

Är det aktuellt att polisanmäla?

– Allt är möjligt. Det skulle vara för att markera i så fall. Jag tror inte att polisen har någon möjlighet att göra någonting åt detta. De lägger nog inte ner många minuter på en sån här grej.

I går blev det också klart att Djurgården får 190?000 kronor i böter på grund av supportrarnas uppträdande i och med att klubben säkrade det allsvenska guldet på Ullevi. Dif-supportrarna invaderade planen efter slutsignalen och i tumultet kastade någon in tårgas, dessutom gick ett gäng supportrar till attack mot polisen.

– Vi har tagit del av domen och kommer att diskutera den internt. Vi har till den 11 november på oss att överklaga, säger Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson till TT.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM