Zlatans ägare får droghjälp - med Moss

FOTBOLL

Lapo Elkann har skrivits ut från sjukhuset och förts till USA.

Juventus-arvingen ska nu få vård på samma klinik som Kate Moss.

- Jag har varit ett dumhuvud, säger Elkann.

Foto: Lapo Elkann.

En dryg vecka har gått sen Lapo Elkann tog överdosen som höll på att kosta honom livet. En vecka då skandalen kring Elkann, varumärkeschef för Fiat och en av ägarna till Zlatan Ibrahimovics Juventus, varit toppnyhet i Italien. I allt ifrån extrainsatta debattprogram till satirshower har Juve-ägarens öde diskuterats.

- Jag har verkligen ställt till det, jag har varit ett dumhuvud, var några av Elkanns första ord när han vaknade ur koman.

Enligt La Repubblica har den 28-årige Agnelli-arvingen under stor diskretion lämnat Italien. Elkann smusslades ut från sjukhuset och fördes i en av Fiats säkerhetsbilar till Turins flygplats Le Caselle. Därifrån flögs han i privatplan till Schweiz och sen vidare till Ariziona i USA. Brodern John och systern Ginevra reste med honom.

- Efter det som hänt mig känner jag behov av att få en paus för att reflektera, säger Elkann via sin advokat Giovannandrea Anfora.

30000 kr per dygn

Enligt italienska medier kommer han nu att behandlas på samma klinik som supermodellen Kate Moss, för att komma över sitt drogberoende. Där behandlas jetset-folket; ett dygns vård kostar 30 000 kronor.

"Patrizia", en av de tre transvestiter som var med Elkann då han tog överdosen, har i polisförhör berättat att det var denne som hade med droger. Något som Elkann nu bekräftat.

- Jag ber alla om förlåt och tackar min familj och alla som stått mig nära, säger han.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A