Dagens drömmeny: Tysk lipsill

FOTBOLL

Landslagskocken: ”Hahaha, den har jag inte provat”

BREMEN

I dag åker landslaget till München för att fira midsommar.

På spelarnas önskemeny: tysk lipsill "

-Ja, det blir bara laddning inför matchen, säger målvakten Andreas Isaksson.

Det är dagen då Sverige klär stänger, binder blomsterkransar, dansar, äter nypotatis, matjessill och jordgubbar, sjunger visor och dricker nubbe.

Det är också dagen då "Isak" och hans lagkamrater sätter sig på planet till München för att bekanta sig med Allianz-Arena och ladda inför åttondelsfinalen mot Tyskland.

Det mer traditionella midsommarfirandet får vänta.

 Normalt brukar jag vara hemma med familjen, men jag är hellre här. Det blir bara laddning. Jag ser fram emot matchen. Det ska bli spännande, säger Andreas Isaksson.

- Ja, det är bättre att vara här. Vi har kocken med oss och han kommer nog att fixa något riktigt gott, säger Fredrik Stenman.

"Dricka lite öl"

- På midsommarafton brukar jag hänga med mina polare från Habo. Vi brukar vara i en stuga i Vimmerby och dricka lite öl, berättar Erik Edman.

Vad blir det i dag, då?

- Tja, det blir väl lite färskpotatis, kanske. Sill äter jag inte. Vårt program påverkas inte av att det är midsommarafton. Vi kanske får känna av det på något vis ändå. Det är möjligt att vår kock har en liten överraskning, säger presschefen Thomas Saleteg.

Festmåltid väntar

Jodå, när spelarna har checkat in på Hilton Hotel och sätter sig till bords för att äta står det ett dignande midsommarbord intill pastarätterna.

I går lämnade landslagskocken Mats Broström spelarhotellet i Bremen för att förbereda festmåltiden.

-Vi äter lunch i München, och sedan blir det lite på kvällen också. Det blir inkokt och gravad lax, lite sillar, köttbullar, Janssons frestelse och biff à la Lindström, säger Mats Broström till Sportbladet.

Tysk lipsill, då?

-Ha, ha, ha. Den var bra. Nej, den har jag inte provat, säger han.

Nubben får vänta. Frågan är hur länge "

 -Jag vet inte om det är rätt läge att ta den efter matchen. Vi får skjuta den lite på framtiden. Den finns kvar när vi kommer hem till Sverige i juli, säger Saleteg och skrattar.

Läs fler VM-nyheter:

Stefan Holm, Robert Laul