Danmark: Självklart vill vi se en svensk succé i VM

FOTBOLL

Det har gått ett halvår sedan VM-kvalet och vi är fortfarande mycket besvikna över att vi inte får spela VM.

Förbundskapten Morten Olsen hoppades att det danska laget skulle nå sin absoluta pik i Tyskland och göra samma succé som 1998 i Frankrike, då svenske tränaren Bo Johansson förde laget till en kvartsfinal.

Vi får tyvärr inte se Jon Dahl Tomasson, Thomas Gravesen och Martin Jörgensen briljera på de tyska gräsplanerna i sommar, men det kanske ändå inte gör så mycket.

Nu när inte danskarnas spel räckte hela vägen får vi hoppas på andra nationer.

Och självklart hoppas vi på Sverige, som är det lag vi kommande månaden håller tummarna för här på andra sidan sundet.

Sverige har det lag Danmark hade hoppats och längtat efter: starka profiler, starka individualister, och starka egoister - spelare som kan avgöra matcher på egen hand och skapa uppmärksamhet.

Alla landslag behöver stjärnor.

Vi har Tomasson, Gravesen och Jörgensen.

Sverige har Henke, Zlatan och Freddie.

Ord är överflödiga, Sverige har en världstrio i anfallet, men vi tröstar oss med att både Henke och Zlatan kommer från Skåne, vilket en gång i tiden tillhörde Danmark!

Sverige kommer att göra succé i VM - det är jag och många av mina landsmän säkra på. De senaste två dygnen har vi frågat våra läsare på www.berlingske.dk om vilket lag dessa håller på och 70 procent svarar Sverige.

Självklart.

Sverige är en brodernation, som vi följer och hoppas på. Det skulle vi aldrig drömma om att göra om det handlade om Norge.

Jag är säker på att Sverige slår ut Tyskland i åttondelsfinalen, men festen tar slut i kvarten.

Tyvärr.

Anders Kamper ([email protected]), Krönikör på Berlingske Tidene