Källström klar för Lyon

FOTBOLL

Bara läkarundersökningen kvar

Foto: Byter klubb. Kim Källström är bara en läkarundersökning från att bli klar för Lyon. Undersökningen görs under lördagen.

Kim Källström, 23, var en av få svenskar som stärkte sina VM-aktier i träningslandskampen mot Finland.

I dag stärkte sin position på proffsmarknaden i Europa när han blev klar för franska toppklubben Lyon.

–Det känns ju jättebra givetvis, helt fantastiskt, säger Källström till TT.

Källström ska genomgå en läkarundersökning under lördagen och sen ska Lyons president Jean-Michel Aulas träffa Rennes president Emmanuel Ceuff i Paris på måndag för att slutföra affären, enligt Lyons hemsida.

Lyon har vunnit den franska ligan fem år i rad och var i våras i kvartfinal i Champions League.

– Lyon är lite av exemplet i fransk fotboll för tillfället. Det är en enormt stor klubb att komma till, som dessutom är med på den europeiska scenen, säger Kim.

Källström har en klausul i sitt kontrakt som möjliggör övergången till Lyon.

Kim Källström köptes till Rennes från Djurgården i slutet av 2003 och har varit en av lagets viktigaste spelare sedan dess. Rennes betalade då 17,9 miljoner kronor, prislappen nu lär vara betydligt högre.

Enligt uppgifter till TT tidigare i maj ska spanska Real Betis ha varit berett att betala drygt 75 miljoner kronor för den svenske landslagsmittfältaren.

Källström har haft en mycket bra säsong i Rennes, en säsong där han slagit igenom på allvar i fransk fotboll. Nu får den svenske mittfältsdirigenten möjlighet att utvecklas ytterligare i en av Europas bästa klubblag, en stor utmaning för svensken som jagar en plats i den svenska startelvan.

Källström har kontrakt med Rennes till 2008, men har i fransk press den senaste tiden kopplats samman med flera toppklubbar.

– Vi är klara med Lyon med Kims bitar, nu avvaktar vi bara att klubbarna ska lösa det, säger Källströms agent Roger Ljung.

Hur långt kontraktet är på vill inte Ljung avslöja i dag, men Källströms agent bekräftar att han är nöjd med den ekonomiska biten i kontraktet för Källströms del.

Den svenske mittfältaren var ett av få svenska utropstecken i torsdagens landskamp mot Finland.

– Det var en väldigt bra match i ett väldigt bra läge, sa 23-åringen efter matchen.

Landskampen var en av hans bästa någonsin.

– Det kändes som om spelet stämde, jag var med och skapade mycket, sa han.

Till hösten ska han vara med och skapa farligheter i Lyon. För inte kommer väl läkarundersökningen att bjuda på någon överraskning.

Lyon har tidigare gjort klart med den franske framtidsspelaren Jéremy Toulalan.

Patrick Kipler