Källström tog chansen

FOTBOLL

Kan ha spelat till sig en plats i startelvan

GÖTEBORG

Kim Källström fick chansen som offensiv mittfältsspets ­ och kan ha spelat till sig en plats i VM-startelvan.

I andra halvlek visade han att proffslivet i Rennes har höjt kompetensen.

– Det kändes väldigt, väldigt bra i dag.

Foto: Bildbyrån
Stor och stark Kim Källström övertygade i matchen mot Finland och kan ha spelat till sig en plats i VM-startelvan.

Lasse Lagerbäck och Roland Andersson placerade Källström framför Tobias Linderoth på det centrala mittfältet och Rennes-proffset visade tidigt att Tysklands-VM gärna får bli Kim Källströms stora mästerskap.

– Det var givetvis skönt att direkt få tag i bollen och slå nån passning, annars springer man lätt och bara börjar täcka ytor, säger Källström.

Lagerbäck var rejält kritisk över de första 45 minuterna och erkände utan omsvep att Sverige hade stora problem att få upp bollar på forwards på grund av ett starkt finskt zonförsvar.

Vågade slå offensiva passningar

I andra blev Sverige bättre – precis som Kim Källström. Den storväxte mittfältaren löpte över stora ytor och vågade slå de svåra, offensiva passningarna.

– Det kändes väldigt, väldigt bra i dag och jag hade många bra passningar. Framför allt de två passningarna till Elmander – det är ju oerhört synd att vi inte kunde göra mål där, och att vi fick vinna den här matchen. 0–0 känns lite surt.

Sejouren i den franska ligan har betytt mycket för utvecklingen och Källström har tagit kliv framåt under den gångna säsongen.

– Jag kommer med bra självförtroende. När det sitter där, så vågar man ta besluten.

Vad betyder det här inför VM?

– Det kändes oerhört kul, och det var bra inför VM.

Anders Burström