Ljungbergs vän försvunnen

FOTBOLL

Ingen vet var Sol Campbell är

LONDON/STOCKHOLM

Sol Campbell är spårlöst försvunnen efter en personlig kris där han slits mellan förhållanden med tre kvinnor.

Sven-Göran Eriksson har försökt ringa honom, utan att få svar.

- Vi vet inte mer än vad som skrivits och sagts i tidningarna, säger lagkamraten Sebastian Larsson till Sportbladet.

Foto: Försvunnen Sol Campell lämnade onsdagens Premier League-match i halvtid. Sedan dess har ingen sett honom.

Sol Campbell, 31, lämnade hemmaarenan mitt under Premier League-matchen mot West Ham i onsdags. Sedan dess har inte ens tränaren Arsene Wenger sett till sin 31-åriga landslagsback.

Enligt brittiska tidningsuppgifter har även Svennis försökt komma i kontakt med Campbell, men fått nöja sig med att lämna ett meddelande på hans telefonsvarare.

Uppges vara i New York

- Bli inte förvånad om Sol ringer från Los Angeles nästa gång han hör av sig, säger en av hans bekanta till Evening Standard.

The Sun uppger i dag att han kan vara i New York. Tidningen skriver också att anledningen till att Campbell är i mental obalans är att han slits mellan förhållanden med tre olika kvinnor - designern Kelly Hoppen, 46, modedrottningen Karen Millen, 44, samt Janet Taylor som han har ett barn med.

Samtidigt ska Campbell fortfarande lida efter sviterna av sin pappas bortgång 2003.

Hans livsstil har också förändrats. För två år sedan bytte han agent från Sky Andrew till Hollywoodbaserade Endeavor Talent Agency. Anledningen är Campbells dröm om att bli skådespelare.

Den nya karriärdrömmen har gjort att han kastats in i en ny umgängeskrets - däribland supermodellen Elle MacPherson, tennisstjärnan Martina Hingis och designern Giorgio Armani - som är långt borta från fotbollen.

Ingen, varken tränare eller spelare, vet var Campbell befinner sig nu, eller när han kommer tillbaka.

- Jag vet inte mer än någon annan. Alla respekterar varandra i laget och det är inget vi pratar om, säger Sebastian Larsson.

"Bekymmer i privatlivet"

Sol Campbell hann med två stora misstag som båda ledde till baklängesmål i första halvleken mot West Ham - innan han blev ersatt av Sebastian Larsson och lämnade Highbury i halvtid.

Först var den officiella anledningen en skada men nu ryktas det att det är personliga problem som ligger bakom Campbells mystiska försvinnande.

Robert Pires sa till fransk radio att hans lagkamrat har ett "stort bekymmer i sitt privatliv" men Arsene Wenger försöker tona ner spekulationerna:

- Jag kan inte bekräfta det. Jag vill inte prata mer om det utan fokusera på det som är viktigt, sa han till Sky Sports i går.

- Jag vet inte var han är, det finns inte mycket annat jag kan säga.

Landslagsbackens tragedier

Christoffer Bjäreborn

ARTIKELN HANDLAR OM