Larssons Arsenal lever

FOTBOLL

...och Johansson målskytt för Wigan

London (TT-Reuters)

Det ljusnar för Arsenal:

Thierry Henry gjorde sitt 200:e Premier League-mål och Arsenal vann med 2–0 borta mot Birmingham.

För svensk del var Andreas Johansson det stora glädjeämnet i lördagens Premier League-omgång. Den förre djurgårdaren kom in från Wigans avbytarbänk i den 65:e minuten i bortamötet med Bolton.

Foto: Sebastian Larsson uppvaktar Birminghams Jermaine Pennant.

Tolv minuter senare var han målskytt – för första gången i Premier League-karriären. Johansson var först på en målvaktsretur efter en frispark och slog in den poängräddande kvitteringen, 1–1, bakom Boltons finländske målvakt Jussi Jäskeläinen.

En annan svensk som var nöjd med sin eftermiddag var Arsenals Sebastian Larsson, som spelade 90 minuter på mittfältet när Londonlaget vann med 2–0 borta mot Birmingham.

200 för Henry

Däremot saknades Fredrik Ljungberg.

Lördagen var ändå en framgång för Arsenal, som haft både form- och skadeproblem. Emmanuel Adebayor och Thierry Henry gjorde målen, och för Henry var det hans 200:e ligamål för The Gunners.

En av lördagens mest övertygande segrar tog Aston Villa på bortaplan mot Middlesbrough. Birminghamlaget vann med 4–0 efter bland annat tre mål av Luke Moore. Olof Mellberg fanns som vanligt i mittförsvaret men byttes ut i den 78:e minuten när storsegern redan var säkrad.

Manchester United besegrade Fulham hemma på Old Trafford i en målrik match som slutade 4–2. Fem av målen gjordes i den första halvleken, som hemmalaget vann med 3–2. Cristiano Ronaldo fastställde sedan slutresultatet knappt fem minuter från slutet.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM